Antena Meniu Search
x

Lăsați fără curent și căldură, ucrainenii se otrăvesc pe capete cu monoxid de carbon: "370 de cazuri doar într-o singură lună"

Cazurile de otrăvire cu monoxid de carbon în Ucraina sunt în creștere pe măsură ce oamenii apelează la surse alternative de încălzire și energie electrică, a declarat primul ministru adjunct al afacerilor interne al țării. Mai multe orașe au rămas fără electricitate sau cu o cantitate limitată de energie electrică, din cauza atacurilor rusești asupra infrastructurii critice. 

de Redactia Observator

la 22.12.2022, 15:12

Lăsați fără curent și căldură, ucrainenii se otrăvesc pe capete cu monoxid de carbon: "370 de cazuri doar într-o singură lună" - Profimedia

Anterior, un deputat ucrainean a declarat că 60% din Kiev, capitala Ucrainei, este în prezent lipsită de energie electrică. „Doar într-o singură lună - în noiembrie - au fost înregistrate aproximativ 370 de cazuri de intoxicații cu monoxid de carbon. La propriu, în prima săptămână din decembrie, au fost deja înregistrate aproximativ 100 de astfel de cazuri. Cel mai mare număr de cazuri a fost înregistrat în regiunile Liov, Kiev și Dnipro”, a declarat ministrul Evgheni Ienin, potrivit Sky News

Într-un avertisment adresat ucrainenilor, el i-a îndemnat să fie vigilenți atunci când folosesc surse alternative de electricitate și încălzire, nu doar din cauza intoxicației cu monoxid de carbon, ci și din cauza riscului de incendiu sau de provocare a unei explozii. „Zilele trecute, la Kiev, la etajul 13, într-un apartament, a avut loc o explozie a două unități de alimentare neîntreruptibilă care erau încărcate de la rețeaua electrică. Un alt caz s-a întâmplat în Volyn, în orașul Novovolynsk, unde o butelie de gaz a explodat într-un apartament, provocând un incendiu în apartament. În urma exploziei, două persoane au fost rănite”, a mai spus Evgheni.

"O oră pentru Ucraina". Luminițele de Crăciun din centrul Capitalei stinse în semn de solidaritate

Timp de o oră, mari oraşe din lume au stins luminile de sărbători şi nu numai în semn de solidaritate cu Ucraina. La Bruxelles, în clădirile Parlamentului European, în primăria din Paris sau în Rockefeller Centre s-a făcut întuneric aseară.

Fiecare ţară a ales un loc emblematic pentru iniţiativa numită "O oră pentru Ucraina". Şi în Bucureşti, aproximativ 3.000 de instalații luminoase de pe bulevardele principale din oraș au fost stinse, inclusiv cele de la târgul de Crăciun din Piața Constituției.

Autoritățile și-au dorit să își arate sprijinul pentru țara vecină, unde criză energetică provocată de război va ţine milioane de oameni în întuneric de sărbători. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Lăsați fără curent și căldură, ucrainenii se otrăvesc pe capete cu monoxid de carbon: "370 de cazuri doar într-o singură lună"