Antena Meniu Search
x

"Le vom arăta puterea noastră". Hezbollah se laudă că a folosit doar o mică parte din capacităţile sale de la izbucnirea războiului în Gaza

Război Israel - Hamas. Mişcarea şiită pro-iraniană Hezbollah din Liban a declarat joi că a arătat doar o mică parte din capacităţile sale de la izbucnirea războiului în Fâşia Gaza şi a confruntărilor armate de la graniţa cu Israelul, scrie Agerpres.  

de Redactia Observator

la 11.01.2024, 14:54

"Le vom arăta puterea noastră". Hezbollah se laudă că a folosit doar o mică parte din capacităţile sale de la izbucnirea războiului în Gaza
"Le vom arăta puterea noastră". Hezbollah se laudă că a folosit doar o mică parte din capacităţile sale de la izbucnirea războiului în Gaza - Profimedia Images

"Rezistenţa a folosit doar o mică parte din capacităţile sale - şi anume arme, rachete şi expertiză - în operaţiunile sale", a declarat Ali Damusch, vicepreşedinte al Consiliului Executiv al Hezbollah. "Dacă forţele inamice luptă împotriva noastră, le vom arăta toate capacităţile noastre şi puterea noastră", a spus Damusch într-un comunicat.

Oficialul Hezbollah a avertizat Israelul cu privire la impunerea a ceea ce el a descris drept "o nouă ecuaţie" asupra Libanului prin folosirea ameninţării şi escaladarea violenţelor. El a subliniat că gruparea sa "nu va accepta impunerea unei noi ecuaţii care să permită inamicului (Israelul) să-şi continue crimele cu orice preţ".

Declaraţiile lui Damusch au fost făcute cu puţin timp înainte de sosirea emisarului şi mediatorului american Amos Hochstein în capitala libaneză Beirut. Hochstein merge în Liban pentru a negocia o posibilă încetare a focului la graniţa israeliano-libaneză, potrivit unor surse guvernamentale.

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a declarat vineri într-un discurs că negocieri pentru un acord de încetare a focului la graniţă vor avea loc doar după o încetare a agresiunii împotriva Gaza. "Ne confruntăm cu o oportunitate reală de a elibera complet fiecare centimetru din teritoriul ţării noastre", a adăugat Nasrallah.

De la începutul războiului în Gaza, pe 7 octombrie, confruntări armate zilnice au avut loc între armata israeliană şi gruparea Hezbollah la graniţa dintre Israel şi Liban. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » "Le vom arăta puterea noastră". Hezbollah se laudă că a folosit doar o mică parte din capacităţile sale de la izbucnirea războiului în Gaza