Antena Meniu Search
x

Letonia: Sute de persoane, blocate pe gheata

Sute de oameni au trait o aventura pe care nu o vor uita prea curand, in largul coastelor Letoniei. Ei au mers sa pescuiasca la copca, pe marea inghetata. Dar s-au indepartat prea mult de tarm, iar banchiza pe care se aflau s-a desprins si a inceput sa pluteasca in deriva, spre larg.

Vezi și

Pescuitul la copca, pe gheata care acopera, iarna, Marea Baltica, este o distractie pe cat de populara, pe atat de riscanta in Letonia si celelalte doua republici baltice. Ieri, sute de oameni au iesit, din nou, pe gheata, la pescuit. Asta, desi vremea se incalzea iar autoritatile avertizau ca gheata este fragila si poate crapa in orice moment. Ceea ce s-a si intamplat: prizonieri pe sloiurile de gheata, pescarii nesabuiti au inceput sa se teama pentru vietile lor.

Pompierii si serviciile de urgenta au intervenit imediat, cu toate barcile disponibile si chiar cu elicoptere. Dar sloiurile de gheata, cu oameni cu tot, se indepartau rapid de tarm, impinse de un vant deosebit de puternic. Pana la urma, toti cei peste 220 de pescari au fost salvati, dar nu fara pagube.

O singura persoana a avut nevoie de ingrijiri medicale. Ministrul leton de Externe a felicitat serviciile de urgenta si armata pentru reusita operatiunii, iar ca sa fie sigur ca mesajul ajunge la toti destinatarii, l-a postat pe o retea de socializare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Letonia: Sute de persoane, blocate pe gheata