Antena Meniu Search
x

Liderul bandei Los Choneros din Ecuador, ucis şi abandonat într-o pădure din Columbia. Cadavrul a putut fi identificat doar după tatuaje

Cadavrul unui lider al unei bande violente din Ecuador a fost găsit într-o pădure din Columbia. El era căutat de autoritățile ecuadoriene și de bandele rivale, potrivit BBC.

de Redactia Observator

la 09.05.2023, 15:39

Liderul bandei Los Choneros din Ecuador, ucis şi abandonat într-o pădure din Columbia - Profimedia

Oficialii din Ecuador spun că un lider de rang înalt al bandei Los Choneros, care s-a aflat în spatele recentelor revolte din închisorile țării, a fost ucis în Columbia.

Un cadavru a fost găsit în weekend, într-o zonă împădurită din provincia Antioquia și, ulterior, anchetatorii au stabilit că este vorba despre Júnior Roldan. Se pare că Roldan a fost împușcat în cap și apoi corpul său a fost aruncat în pădure. El fusese eliberat din închisoare în februarie și în martie a fugit în Columbia după ce a fost atacat și rănit de bandele rivale.

Cadavrul, identificat după tatuaje

Ministrul de Interne al Ecuadorului a declarat că experții medico-legali au reușit să identifice corpul cu ajutorul tatuajelor lui Roldan. El era considerat fugar după ce a renunțat la brățara electronică cu care fusese echipat când a fost eliberat din închisoare.

De asemenea, el a supraviețuit unui atac în care drone încărcate cu explozibili au fost detonate deasupra aripii închisorii în care era închis în acel moment, potrivit Mediafax.

Decesul reprezintă o lovitură pentru banda sa, Los Choneros, susțin polițiștii. Subordonații săi se ocupau, în special, cu traficul de droguri. Totodată, ei controlau operațiunile din închisorile din Ecuador și au realizat legături cu cartelul mexican Sinaloa, o alianță care le-a sporit foarte mult puterea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Liderul bandei Los Choneros din Ecuador, ucis şi abandonat într-o pădure din Columbia. Cadavrul a putut fi identificat doar după tatuaje