Antena Meniu Search
x

Localnicii dintr-un orăşel japonez, alertaţi să nu atingă o pisică "anormală". Felina a căzut într-un rezervor cu chimicale

Localnicii dintr-un oraş din vestul Japoniei au fost avertizaţi să nu atingă o pisică, după ce a căzut într-un rezervor cu chimicale, scrie BBC. Un angajat al fabricii din Fukuyama a descoperit urme galbene de lăbuţe îndepărtându-se de containerul cu substanţe periculoase.   

de Redactia Observator

la 13.03.2024, 11:37

- Camere de supraveghere

Autorităţile din Fukuyama le-au cerut localnicilor să stea departe de o pisică, posibil contaminată, după ce a căzut într-un container cu substanţe toxice. Angajaţii au verificat imaginile de pe camerele de supraveghere şi au observat o felină care fugea, lăsând urme de lăbuţe pe paviment. 

Animăluţul ar fi căzut într-un rezervor cu crom hexavalent, o substanţă chimică extrem de acidă şi cancerigenă. Un angajat a descoperit urmele gălbui, când a intrat pe tură la Fabrica Fukuyama, potrivit site-ului Asahi. 

Autorităţile locale au avertizat populaţia să nu atingă animalul care "poate părea anormal", dar au menţionat şi că este posibil ca pisica să fi murit în urma incidentului. 

Compania a transmis că rezervorul era acoperit cu o prelată, însă materialul fusese îndepărtat pe o porţiune mică. "Incidentul ne-a determinat să fim mai atenţi la măsurile de protecţie pe care le vom lua pentru a preveni ca animalele de mici dimensiuni să mai pătrundă în incintă, lucru la care nu ne-am fi gândit până acum". 

Cromul hexavalent poate duce la apariţia iritaţiei cutanate, probleme respiratorii şi orbire. Angajaţii poartă măşti şi mănuşi de cauciuc atunci când lucrează în apropierea acestei substanţe. Oficialii locali au anunţat că pisica nu a mai fost văzută de marţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Localnicii dintr-un orăşel japonez, alertaţi să nu atingă o pisică "anormală". Felina a căzut într-un rezervor cu chimicale