Antena Meniu Search
x

Lufthansa anulează 700 de zboruri din cauza grevei piloților

Piloții Lufthansa au început, vineri, a treia zi de grevă, iar aproximativ 700 de zboruri pe distanțe scurte și medii au fost anulate, decizia afectând 84.000 de pasageri

Piloții Lufthansa au început, vineri, a treia zi de grevă, iar aproximativ 700 de zboruri pe distanțe scurte și medii au fost anulate, decizia afectând 84.000 de pasageri.

Inițiativa reprezintă a 14-a grevă din aprilie 2014 până în prezent, compania germană înregistrând costuri de peste 232 milioane de euro, anul trecut.

Lufthansa a anulat, vineri, aproximativ 700 de zboruri, în același timp alte 90 de zboruri fiind anulate din cauza grevei separate a controlorilor de trafic din Italia.

Inițial, sindicatul german al piloților, Cockpit, a lansat un apel la o grevă de 24 de ore, miercuri, dar acțiunea de protest a fost extinsă până sâmbătă, când vor fi afectate zborurile pe distanțe lungi și cele de marfă.

Acțiunea de protest nu va afecta, în schimb, subsidiarele Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, Swiss Airlines și Austrian Airlines. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Lufthansa anulează 700 de zboruri din cauza grevei piloților