Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Lupte dramatice în Severodonețk. Momentul în care un grup de soldaţi ucraineni reuşesc să iasă dintr-o încercuire

Se duc lupte crâncene în Severodonețk în cea de-a 109-a zi a războiului din Ucraina. Ruşii au făcut din capturarea regiunii un obiectiv primordial, dar ucrainenii rezistă.

de Redactia Observator

la 12.06.2022 , 17:37

Un clip publicat pe contul de Twitter Nexta arată îndeaproape unul dintre momentele de maximă tensiune. Un grup de soldaţi ucraineni reuşeşte să scape după ruşii au încercuit zona. Imaginile spectaculoase au fost surprinse de o cameră aflată pe casca unuia dintre militarii ucraineni.

Ucraina ar pierde, în medie, 100 de soldaţi pe zi

Preşedintele ucrainean a declarat recent că armata ucraineană pierde, în medie, 100 de militari pe zi. Unele rapoarte prezentate de presa internaţională arată că numărul real ar fi mai mare. Potrivit unui consilier al lui Volodimir Zelenski, de la începutul invaziei ruse şi până în prezent, Ucraina ar fi pierdut aproximativ 10.000 de soldaţi.

Vezi și

Volodimir Zelenski a respins o petiţie prin care îi era cerută revocarea ordinului potrivit căruia bărbaţii cu vârstă între 18 şi 60 ani nu pot părăsi ţara. Zelenski a invocat două articole din Constituţie: articolul 17 care prevede că protejarea suveranităţii ţării este responsabalitatea fiecărui cetăţean, respectiv articolul 64 ce prevede că drepturile şi libertăţile pot fi restricţionate pe timpul legii marţiale. Zelenski a introdus legea marţială în Ucraina pe 24 februarie, la câteva ore după începerea invaziei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Lupte dramatice în Severodonețk. Momentul în care un grup de soldaţi ucraineni reuşesc să iasă dintr-o încercuire