Antena Meniu Search
x

Luptele iau amploare în estul Ucrainei

Luptele între armata ucraineană şi separatiştii proruşi din estul ţării se înteţesc, după ce militarii au înaintat mult în teritoriul controlat de rebeli.

Vezi și

 Luptele între armata ucraineană şi separatiştii proruşi din estul ţării se înteţesc, după ce militarii au înaintat mult în teritoriul controlat de rebeli. Până în acest moment, aproximativ 730 de mii de ucrainieni au devenit refugiaţi în urma conflictului.

În apropierea oraşului ucrainean Doneţk, luptele între separatiştii proruşi şi armata ucraineană au luat amploare în ultimele zile. Rebelii spun că nu vor renunţa la lupta pentru teritoriul lor.

În contextul agravării situaţiei din zonă, Consiliul de Securitate al ONU s-a întrunit pentru a discuta o posibilă ieşire din criză. Ei spun că lucrurile se vor deteriora în continuare dacă luptele din estul ţării nu vor fi oprite.

În acelaşi timp, liderul de la Kremlin a cerut guvernului rus să ia măsuri pentru a răspunde sancţiunilor impuse ţării de europeni săptămâna trecută.

Armata Ucraineană a declarat că teritoriul controlat de separatişti a fost înconjurat şi că, în decursul următoarelor zile, acest teritoriu ar putea fi eliberat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Luptele iau amploare în estul Ucrainei