Antena Meniu Search
x

Măcel într-o şcoală din Myanmar: cel puţin 6 copii morţi şi 17 răniţi, după ce elicopterele militare ar fi deschis focul asupra clădirii

Cel puţin şase copii au fost ucişi şi alţi 17 au fost răniţi atunci când elicoptere militare au deschis focul la o şcoală din Myanmar, au relatat luni media şi localnici, în timp ce armata birmană a declarat că fost nevoită să facă uz de forţă întrucât rebelii foloseau clădirea şcolii pentru a-i ataca pe militari, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 19.09.2022, 16:03

Măcel într-o şcoală din Myanmar
Măcel într-o şcoală din Myanmar - Profimedia (scop ilustrativ)

Incidentul în care cel puţin şase copii ar fi fost ucişi şi alţi 17, răniţi a avut loc în satul Let Yet Kone, din regiunea Sagaing, situată în centrul ţării. Myanmarul a fost scena violenţelor după ce la începutul anului trecut armata a dat jos de la putere un guvern ales. Mişcările de opoziţie, dintre care unele sunt înarmate, s-au multiplicat în ultimele luni, în acest context armata făcând deseori recurs la forţă. Reuters nu a putut verifica din surse independente informaţiile.

Elicoptere militare ar fi deschis focul asupra şcolii din Myanmar

Potrivit website-urilor de ştiri locale Mizzima şi Irrawaddy, elicoptere militare au deschis focul de armă asupra şcolii găzduite de o mănăstire budistă din sat. Mai mulţi copii au murit împuşcaţi, în timp ce alţii şi-au pierdut viaţa ulterior, după ce armata a intrat în sat, relatează Agerpres.

Doi localnici, care au refuzat să se identifice, au declarat telefonic că ulterior corpurile copiilor ucişi au fost transportate într-un orăşel la 11 kilometri depărtare şi îngropaţi. Imagini postate pe social media arată pete de sânge pe clădirea şcolii, avariată de gloanţe.

Într-un comunicat, armata birmană a declarat că membri ai grupării rebele intitulate 'Armata pentru Independenţa Kachin' şi ai Forţei de Apărare a Poporului (PDF), o organizaţie umbrelă a gherilelor armate pe care junta le numeşte ''teroriste'', se ascundeau în mănăstire şi foloseau satul respectiv pentru a transporta arme în zonă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Măcel într-o şcoală din Myanmar: cel puţin 6 copii morţi şi 17 răniţi, după ce elicopterele militare ar fi deschis focul asupra clădirii