Antena Meniu Search
x

MAE a emis o atenționare de călătorie în Franța: grevă generală în Transporturi pe 6 iunie

Circulația feroviară, transportul public și zborurile vor fi perturbate marți, în toată Franța, din cauza unei greve generale, avertizează Ministerul de Externe din România care a emis un avertisment de călătorie.

de Redactia Observator

la 04.06.2023, 16:44

aeroportul Charles de Gaulle din Paris
MAE a emis o atenționare de călătorie în Franța: grevă generală în Transporturi pe 6 iunie - Profimedia Images (arhivă)

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța că marți, 6 iunie, va fi o grevă generală. Protestul va perturba circulația feroviară națională, locală și internațională.

De asemenea, transportul public urban va fi perturbat din cauza modificării traseelor unor linii de transport, ca urmare a demonstrațiilor din orașe.

Autoritățile franceze recomandă cetățenilor să consulte site-urile rețelei de transport pentru informații despre trafic.

Grevă în Transporturi în Franța

Pe acelaşi subiect

Controlorii aerieni sunt mobilizați de sindicate pentru a se alătura apelului la grevă, ceea ce va perturba orarul curselor aeriene. Direcția Generală pentru Aviația Civilă (DGAC) a solicitat companiilor aeriene, cu ocazia precedentelor greve, anularea anumitor zboruri. Pasagerii vor fi anunțați de eventuale anulări/întârzieri ale curselor prin SMS, anunță MAE.

Federația transportatorilor rutieri se va mobiliza cu această ocazie, ceea ce poate provoca blocaje ale unor drumuri.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență, în funcție de circumscripția consulară de reședință, astfel:

• Consulatul General al României la Paris: +33680713729;

Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;

Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;

• Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » MAE a emis o atenționare de călătorie în Franța: grevă generală în Transporturi pe 6 iunie