Antena Meniu Search
x

MAE: Aproximativ 100 de români se află în Kazahstan, unde au loc mișcări de masă, însoțite de violențe

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că aproximativ 100 de români se află în Kazahstan și că urmărește îndeaproape evoluțiile recente din această țară, unde în ultimele zile au avut loc mișcări de masă, însoțite și de violențe, pe fondul unor revendicări socio-economice, fiind introdusă starea de urgență pe tot teritoriul țării. 

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 07.01.2022, 09:32

MAE subliniază, în conformitate cu poziția Uniunii Europene cu privire la aceste evoluții, ”importanța soluționării pașnice și prin dialog intern incluziv a situației din Kazahstan”. De asemenea, MAE face apel la evitarea violențelor și incitării la violență. 

Personalul Ambasadei României din Kazahstan, în siguranță

MAE informează că personalul Ambasadei României la Nur-Sultan este în siguranță. De asemenea, misiunea diplomatică a României în Kazahstan este în contact cu cei aproximativ 100 de cetățeni români aflați în această țară, în principal specialiști și experți angajați de companii private. Până în prezent, au fost primite doar două solicitări de informații privind programul zborurilor companiilor aeriene.

Anunțul MAE pentru românii din Kazahstan

MAE, prin intermediul Ambasadei României la Nur-Sultan, este pregătit să acorde asistență consulară în funcție de solicitările existente. 

Cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență au la dispoziție telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Kazahstan: +77771926464.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie de vreun medicament, pe care nu l-aţi găsit în farmacii în ultima perioadă?

Observator » Stiri externe » MAE: Aproximativ 100 de români se află în Kazahstan, unde au loc mișcări de masă, însoțite de violențe