Antena Meniu Search
x

MAE confirmă: Două dintre persoanele care au murit la graniţa dintre Canada şi SUA au cetăţenie română

Două dintre persoanele care au murit la graniţa dintre Canada şi SUA au cetăţenie română, a confirmat vineri Ministerul Afacerilor Externe (MAE), potrivit ultimelor date comunicate de autorităţile canadiene prin intermediul Ambasadei României la Ottawa şi Consulatului General al României la Montreal, care au continuat să monitorizeze evoluţiile incidentului soldat cu decesul mai multor persoane din localitatea Akwesasne, în apropierea graniţei SUA – Canada.

de Redactia Observator

la 07.04.2023, 16:35

MAE confirmă: Două dintre persoanele care au murit la graniţa dintre Canada şi SUA au cetăţenie română
MAE confirmă: Două dintre persoanele care au murit la graniţa dintre Canada şi SUA au cetăţenie română - Profimedia Images

Ministerul Afacerilor Externe informează că, potrivit ultimelor date comunicate de autorităţile canadiene prin intermediul Ambasadei României la Ottawa şi Consulatului General al României la Montreal, care au continuat să monitorizeze evoluţiile incidentului soldat cu decesul mai multor persoane din localitatea Akwesasne (în apropierea graniţei SUA – Canada), a fost confirmată cetăţenia română a două dintre victime, precizând, totodată, numele şi vârsta celor două persoane decedate.

"Autorităţile canadiene au subliniat că, având în vedere că ancheta în acest caz este încă în desfăşurare, mai multe informaţii nu pot fi comunicate la acest moment", mai transmite MAE, în comunicatul de presă, potrivit news.ro.

Potrivit sursei citate, ambasada României la Ottawa şi Consulatul General al României la Montreal continuă dialogul atât cu autorităţile locale canadiene, cât şi cu rudele celor decedaţi cu privire la procedura de repatriere a trupurilor neînsufleţite, fiind pregătite să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor.

Opt persoane au fost găsite decedate în comunitatea autohtonă Akwesasne

Pe acelaşi subiect

Opt persoane, între care o familie de români cu doi copii, au murit după ce au încercat joia trecută să traverseze fluviul Saint-Laurent din Canada în Statele Unite în apropiere de Akwesasne - o comunitate ce se află la graniţa dintre Quebec, Ontario şi statul New York, au anunţat autorităţile, citate de presa locală.

Poliţia din Akwesasne Mohawk a afirmat că Florin Iordache, în vârstă de 28 de ani, a murit având două paşapoarte canadiene, pentru un copil de doi ani şi pentru unul de un an, ale căror trupuri au fost, de asemenea, recuperate. Poliţia a identificat o altă victimă de 28 de ani, Cristina (Monalisa) Zenaida Iordache.

Poliţia crede că tragedia ar fi avut loc miercuri noapte, pe vreme rea, şi caută încă o persoană dispărută, în legătură cu acest caz. Barca sa a fost găsită în apropierea zonei unde au fost recuperate trupurile victimelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » MAE confirmă: Două dintre persoanele care au murit la graniţa dintre Canada şi SUA au cetăţenie română