Antena Meniu Search
x

Foto Mamă a cinci copii, în stare vegetativă după o operaţie de rutină. Familia acuză spitalul că a încercat să elimine dovezile, în SUA

Familia unei mame din Florida, rămasă într-un fel de comă după o operație de rutină, dă în judecată spitalul unde femeia a fost internată, cerând daune de milioane de dolari. Rudele susţin că angajații ''nu au reușit să-i monitorizeze respirația și să o trezească după operație''.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 21.05.2021, 10:49

Mamă a cinci copii, în stare vegetativă după o operaţie de rutină
Mamă a cinci copii, în stare vegetativă după o operaţie de rutină - Facebook; Gould Cooksey Fennell

Toshuua Hughes, în vârstă de 46 de ani, a suferit o histerectomie ambulatorie la Indian River Medical Center din Vero Beach, în iunie 2017. De atunci, femeia se află într-o stare vegetativă. Hughes - care este mama a cinci copii - locuiește acum într-o facilitate pentru rezidenții cu leziuni cerebrale traumatice. Familia a acumulat cheltuieli de peste 4 milioane de dolari din cauza facturilor medicale.

Soțul ei, alături de care este de 23 de ani, a primit sarcina de a avea grijă singur de cei cinci copii. ''Toshuua nu se va putea îngriji niciodată. Va fi întotdeauna dependentă de ceilalți pentru fiecare nevoie, de la hrănire, la schimbare, până la fiecare aspect al îngrijirii din viața ei​'', a declarat joi avocatul familiei, David Carter. 

Avocatul consideră că un juriu ar putea acorda familiei mai mult de 100 de milioane de dolari în despăgubiri. Carter susține că neglijența medicală a făcut ca Hughes să sufere leziuni cerebrale permanente. El cosideră, de asemenea, că angajații au încercat să ascundă greșelile făcute în urma procedurii. 

Cadrele medicale ar putea fi acuzate de neglijenţă

Pe acelaşi subiect

Anestezistul lui Hughes, Dr. Donnie J. Konovsky, este numit în procesul intentat împotriva spitalului. ''Konovsky a administrat prea multe medicamente sedative în timpul operației și nu a avut suficient agent de inversare, ceea ce a determinat-o să nu iasă complet din anestezie în intervalul de timp obișnuit'', susține Carter.

Două asistente medicale, care nu au fost numite public, sunt de asemenea acuzate că nu au răspuns în mod adecvat atunci când a devenit evident că Hughes nu se trezea. Datele susţin că dosarele medicale au fost, de asemenea, ''modificate pentru a minimiza sau proteja îngrijirea neglijentă pe care a primit-o''.

Carter a declarat că Konovsky sau cineva care își folosea acreditările, a accesat dosarele medicale ale lui Hughes în ziua următoare intervenției chirurgicale și a eliminat mai multe dovezi. ''Prin angajarea unui expert în computere, am putut intra în baza de date a spitalului și am putut arăta exact ce modificări au fost făcute și când'', a afirmat el.

Konovsky nu mai lucrează ca anestezist în statul Florida. Avocatul său a refuzat să comenteze. Centrul Medical Indian River a fost preluat în 2019 de Cleveland Clinic. Facilitatea este acum cunoscută sub numele de Cleveland Clinic Indian River Hospital. Deoarece există în prezent litigii, Cleveland Clinic Indian River Hospital nu poate comenta detalii legate de caz. Un proces va începe în luna octombrie, potrivit Daily Mail

Între timp, soțul lui Hughes, Rodrick Phinizee, este însărcinat să aibă grijă exclusiv de cei cinci copii ai lor. Într-o postare pe Facebook de Ziua Mamei, el a lăsat un mesaj sfâșietor: ''Am fost mamă și tată de când Diavolul a încercat să-mi ia soția''.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Mamă a cinci copii, în stare vegetativă după o operaţie de rutină. Familia acuză spitalul că a încercat să elimine dovezile, în SUA