Antena Meniu Search
x

O mamă a cheltuit la jocuri de noroc banii pentru băiețelul bolnav de cancer

O mamă a ajuns în fața justiției britanice după ce a fost descoperită că a cheltuit la jocuri de noroc din banii strânși pentru tratarea fiului ei bolnav de cancer. Copilul în vârstă de 6 ani a murit.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 30.03.2019, 16:26

O mamă a ajuns în fața justiției britanice după ce a fost descoperită că a cheltuit la jocuri de noroc din banii strânși pentru tratarea fiului ei bolnav de cancer. Ea a pierdut peste 100 de mii de lire. Copilul în vârstă de 6 ani a murit.

Stacey Worsley este mama lui Toby Nye, băiețelul care, în 2017, a devenit cunoscut în toată Marea Britanie, din cauza stării sale medicale.

Cu un an înainte, de Crăciunul lui 2016, a fost spitalizat, iar în ianuarie 2017, la câteva zile după ce el împlinise 4 anișor, familia a aflat că are cancer la creier în stadiu 4.

Toby Nye a atras un val de simpatie atunci în Marea Britanie. Chiar și formația Leeds United, echipa din orașul în care locuia, s-a implicat într-o campanie emoționantă de strângere de fonduri, pentru salvarea copilului. Băiețelul a murit însă în ianuarie în acest an, imediat după ziua sa de naștere, când împlinise 6 ani.

Toby și un jucător al echipei Leeds United

Donații jucate la jocuri online de noroc

În centrul atenției a intrat însă mama copilului. Stacey Worsley, 32 de ani, a fost adusă în fața justiției sub acuzația că a cheltuit la jocuri online de noroc 100 de mii de lire sterline din banii strânși pentru salvarea fiului său.

În fața judecătorului, tânăra a recunoscut că a jucat din banii strânși pentru tratamentul copilului. Ea era singurul administrator al fondului de donații și a motivat că a jucat din bani cu gând ca să mărească suma.

Însă, în loc să câștige, a pierdut tot mai mult, până când situația a devenit disperată.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Verdictul judecătorului

Potrivit BBC, în proces s-a menționat că femeia a pierdut banii doar la jocuri de noroc și că nu a cheltuit nimic în alte scopuri, cum ar fi cumpărarea de bunuri personale.

Toby și mama sa, Stacey Worsley

De asemenea, polițiștii britanici au spus că, deși suma chelutuită e uriașă, tratamentul copilului nu a fost afectat. Doar echipa Leeds United donase în campanie 200 de mii de lire.

La finalul procesului Stacey Worsley, care mai are 2 copii, a fost condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare. În schimb, banii pe care ea i-a pierdut au fost recuperați de la companiile de jocuri online de noroc. Sumele au fost returnate donatorilor importanți sau au fost date unor asociații caritabile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » O mamă a cheltuit la jocuri de noroc banii pentru băiețelul bolnav de cancer