Antena Meniu Search
x

Manifestație uriașă pentru un nou referendum asupra Brexitului

Sute de mii de oameni au manifestat, la Londra, pentru a cere un nou referendum asupra Brexitului. Potrivit organizatorilor, a fost cel mai amplu marş de protest din ultimii 15 ani. Guvernul britanic respinge ideea unui al doilea referendum.

Vezi și

Sute de mii de oameni au manifestat, la Londra, pentru a cere un nou referendum asupra Brexitului. Potrivit organizatorilor, a fost cel mai amplu marş de protest din ultimii 15 ani. Guvernul britanic respinge ideea unui al doilea referendum. Dar negocierile cu Uniunea Europeană sunt în impas şi tot mai multe voci avertizează că Brexitul ar putea avea urmări grave pentru economia britanică.  

Aproape 700.000 de oameni au luat parte la aşa-numitul "marş pentru votul poporului". 150 de autobuze au adus manifestanţi din toate regiunile Marii Britanii. Străzile Londrei nu au mai fost ocupate de o mulţime atât de numeroasă de la protestele din 2003 faţă de războiul din Irak.

Majoritatea participanţilor susţin ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană. Acum vor însă altceva: un nou referendum asupra eventualului acord cu Comisia Europeană, pe tema Brexit.

Guvernul conservator respinge însă un nou referendum. Dar partidul laburist, din opoziţie, acceptă această variantă şi chiar eventuala anulare a Brexitului.

Au mai rămas doar cinci luni până la Brexit iar negocierile dintre Londra şi Bruxelles sunt blocate. Analiştii se tem că nu se va ajunge la un acord şi va avea loc un aşa-numit "Brexit dur", cu urmări devastatoare pentru economia Marii Britanii, dar şi pentru ţări din Uniunea Europeană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Manifestație uriașă pentru un nou referendum asupra Brexitului