Antena Meniu Search
x

Manual de supraviețuire în caz de invazie

În caz de ocupaţie străină, munciţi puţin şi prost. Iar în caz de război, rămâneţi calmi - câteva gloanţe nu înseamnă sfârşitul lumii

Vezi și

În caz de ocupaţie străină, munciţi puţin şi prost. Iar în caz de război, rămâneţi calmi - câteva gloanţe nu înseamnă sfârşitul lumii

Sunt câteva dintre recomandările de care au parte lituanienii într-un ghid de supravieţuire în caz de conflict armat. Poate părea o glumă, dar e o iniţiativă sât se poate de serioasă. Are parafa Guvernului! Şi face deja vâlvă în micul stat baltic.

Această carte se bazează pe 3 principii. Primul principiu, sau prima problemă, sunt situaţiile de urgenţă. Al doilea, situaţia în timpul războiului şi mobilizarea. Al treilea, rezistenţa armată şi non-violentă a cetăţenilor.

Concret, autorităţile lituaniene îi sfătuiesc pe cetăţeni să rămână calmi chiar şi atunci când aud focuri de armă în apropierea lor. În cazul unei invazii, cetăţenii trebuie să organizeze greve şi manifestaţii, sau pur şi simplu să. muncească prost. Chiar şi atacurile cibernetice sunt încurajate în manualul publicat de ministerul lituanian al Apărării.

Iniţiativa este o reacţie la comportamentul tot mai agresiv al Rusiei, spun guvernanţii. Când Rusia a început agresiunea împotriva Ucrainei, în Lituania, cetăţenii au înţeles că nu avem un vecin prietenos la graniţele noastre.

Manualul este gratuit, iar lituanienii îl pot obţine din librării şi de la evenimentele organizate de Armată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Manual de supraviețuire în caz de invazie