Maratonul de sute de kilometri al unui maidanez prin junglă

Publicat: 26.11.2014, 07:48.
Actualizat: 26.11.2014, 08:01

Un maidanez a parcurs câteva sute de kilometri prin junglă pentru a-l convinge pe un om că merită să fie adoptat. S-a alăturat de bună voie unei echipe de suedezi şi a trecut prin toate probele mondialului de maraton extrem.

Un maidanez a parcurs câteva sute de kilometri prin junglă pentru a-l convinge pe un om că merită să fie adoptat. S-a alăturat de bună voie unei echipe de suedezi şi a trecut prin toate probele mondialului de maraton extrem.

Totul este posibil într-o cursă extremă, însă nimeni nu s-ar fi gândit că într-un maraton de 700 de kilometri prin jungla ecuadorină se va lega o prietenie straşnică. Mikael, căpitanul echipei formate din patru suedezi, i s-a făcut milă de un câine vagabond care le dădea târcoale înainte de startul unei etape crunte. I-a dat să mănânce din conserva lui, iar de atunci animalul nu s-a mai lăsat dus de lângă el.

A mers prin junglă alături de ei, iar atunci când a rămas captiv în noroi, concurenţii s-au oprit şi l-au îngrijit. Au urcat coline împreună, au trecut râuri şi deşi suedezii au încercat să-l gonească pe Arthur, temându-se de multe ori pentru siguranţa lui, câinele a refuzat să plece. La sfatul organizatorilor, concurenţii nu l-au luat cu ei în caiac-canoe, şi l-au lăsat pe marginea râului. Arthur nu s-a dat bătut şi a înotat alături de ei până când suedezilor li s-a făcut milă şi l-au urcat cu ei în barcă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
ANIMAȚIE GRAFICĂ: Cum s-a produs accidentul cu 7 morți din Bacău. Altar de flori după tragedie: "Tremur toată, nu mai sunt bună de nimic"
1
Eveniment • pe 26.07 la 18:58

"Tată, spune-mi că e un vis". Acestea au fost primele cuvinte ale băiatului de 15 ani grav rănit în accidentul de ieri din Bacău. Din păcate, era realitatea cruntă. Şi-a pierdut sora, mama şi cele două bunici, iar viaţa lui atârnă acum de un fir de păr. A fost adus azi, de urgenţă, cu un elicopter SMURD, la un spital din Capitală. Între timp, apar informaţii noi şi despre filmul evenimentelor, despre care vă avertizăm că sunt cu puternic impact emoţional.