Antena Meniu Search
x

Video Marea Britanie este copleşită de pandemie, iar spitalele devin neîncăpătoare, după ce noua tulpină a dus la creşterea cazurilor

Marea Britanie este copleşită de explozia numărului de infectări. Deja 18 spitale sunt arhipline, iar pacienţii aşteaptă ore întregi în ambulanţe pentru a fi internaţi. Noua tulpină a coronavirusului a dus la o creştere semnificativă a cazurilor, şi se transmite extrem de repede. O mutaţie similară a fost descoperită şi în Japonia la mai multe persoane, dar şi în Franţa.

de Redactia Observator

la 11.01.2021, 09:46

Vezi și
  • În Marea Britanie, numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească
  • Autorităţile sunt îngrijorate de răspândirea noii tulpini

Situaţia este tot mai critică în Marea Britanie. În ultimele 24 de ore au fost peste 570 de decese provocate de COVID-19, cel mai mare număr din ultimele 7 luni. Iar în total sunt mai mult de 80.800.

Autorităţile fac apel la cetăţeni să respecte restricţiile. În caz contrar, iau în calcul măsuri şi mai dure. Mai ales dacă numărul cazurilor de infectări zilnice nu va scădea. Au în vedere, chiar ca localurile să rămână închise timp de cinci luni de zile. În paralel, autorităţile fac tot posibilul ca imunizarea populaţiei să fie mai accesibilă.

Matt Hancock, ministrul Sănătăţii: Săptămâna aceasta deschidem centre de vaccinare în masă. Aşa că, alături de centrele medicilor de familie care au primit vaccinul Oxford-AstraZeneca pentru prima dată săptămâna trecută, săptămâna aceasta deschidem centre de vaccinare în masă.

În prezent, peste 200 de mii de oameni sunt imunizaţi zilnic în cele peste o mie de centre de vaccinare din Marea Britanie. Toţi adulţii din Regatul Unit ar urma să fie vaccinaţi până la toamnă, potrivit oficialilor. Preocuparea experţilor este acum noua variantă a coronavirusului, formată în Africa de Sud.

Măsuri dure impuse de autorităţi 

În regiunea franceză Marsilia se dă stingerea de la ora 18 până la 6 dimineaţa, după ce 21 de persoane au fost testate pozitiv cu noua variantă a virusului.

Mahmoud Zureik, medic francez: În Marea Britanie, noua variantă a circulat în ultimele două luni şi a accelerat în decembrie. Dacă noua mutaţie a COVID-19 ajunge în Franţa, cu aceeaşi forţă, poate deveni tulpina dominantă din următoarele săptămâni.

O nouă mutaţie a coronavirusului similiară cu cea din Marea Britanie şi Africa de Sud a fost descoperită şi în Japonia. Varianta a fost detectată la patru persoane care au venit din Brazilia. Autorităţile au început mai multe studii pentru a afla dacă vaccinurile existente sunt eficiente împotriva noii mutaţii a coronavirusului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Marea Britanie este copleşită de pandemie, iar spitalele devin neîncăpătoare, după ce noua tulpină a dus la creşterea cazurilor