Antena Meniu Search
x

Marea Britanie are, pentru prima oară în istorie, ministru pentru prevenția sinuciderii

Pentru prima oară în istorie, Marea Britanie va avea un ministru însărcinat cu prevenția sinuciderii. Premierul britanic Theersa May a numit-o în această funcție pe conservatoarea Jackie Doyle-Price, în vârstă de 49 de ani. Aproximativ 4.500 de persoane se sinucid anual în Anglia.

Marea Britanie are, pentru prima oară în istorie, ministru pentru prevenția sinuciderii - Hepta.ro

Pentru prima oară în istorie, Regatul Unit va avea un ministru însărcinat cu prevenția sinuciderii. Premierul britanic Theresa May a numit-o în această funcție pe conservatoarea Jackie Doyle-Price, în vârstă de 49 de ani. Aproximativ 4.500 de persoane se sinucid anual în Anglia.

Acțiunea vine în contextul în care reprezentanţi din 50 de ţări participă miercuri, la Londra, la un summit pe tema sănătăţii mentale.

Premierul britanic a promis de asemnea să aloce suma de 1,8 milioane de lire sterline (2,4 milioane de dolari) pentru a permite asociaţiei de caritate Samaritans să continue să ofere gratis consiliere telefonică.

Campaign Against Living Miserably (CALM) - al cărei obiectiv este prevenirea sinuciderii în rândul bărbaţilor - a salutat această numire drept ”revoluţionară”, infomează news.ro.

Această iniţiativă contribuie la ”aducerea în atenţie a sinuciderii şi a efectelor sale devastatoare, destigmatizarea problemei şi continuarea consolidării susţinerii tuturor celor afectaţi în Regatul Unit”, a apreciat CEO-ul CALM Simon Gunning.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Marea Britanie are, pentru prima oară în istorie, ministru pentru prevenția sinuciderii