Antena Meniu Search
x

Marea Britanie modifică aplicaţia Covid-19. Numărul alertelor pentru autoizolare va fi redus

Aplicaţia de pe telefoanele mobile pentru Covid-19 din Marea Britanie va fi configurată astfel încât un număr mai mic de persoane care au intrat în contact cu alte persoane asimptomatice testate pozitiv pentru această boală să fie nevoite să se autoizoleze, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 03.08.2021, 07:54

Aplicaţia Covid va fi reconfigurată
Aplicaţia Covid va fi reconfigurată - Profimedia

Liderii mai multor companii şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la numărul de angajaţi care trebuie să se autoizoleze după ce au fost notificaţi de aplicaţie atunci când au intrat în contact cu cineva testat pozitiv la Covid-19, transmite News.ro.

Conform modificării, dacă cineva este testat pozitiv dar este asimptomatic, aplicaţia îi va căuta contactele din două zile anterioare testului pozitiv, în loc de cinci zile anterioare testului. Ministerul Sănătăţii a declarat că modificarea va reduce numărul de notificări trimise de aplicaţie, dar nu va reduce sensibilitatea aplicaţiei şi va prinde totuşi acelaşi număr de contacte cu risc ridicat.

Aplicaţia este utilizată pentru a urmări evoluţia pandemiei

”Vrem să reducem întreruperile pe care autoizolarea le poate provoca oamenilor şi întreprinderilor, asigurându-ne în acelaşi timp că îi protejăm pe cei mai expuşi riscului faţă de acest virus. Această actualizare a aplicaţiei ne va ajuta să ne asigurăm că găsim un echilibru corect”, a spus ministrul Sănătăţii, Sajid Javid.

Premierul Boris Johnson a ridicat aproape toate restricţiile legate de coronavirus din Anglia, spunând că vaccinurile au rupt în mare măsură legătura dintre cazurile de coronavirus şi moarte, chiar dacă deblocarea înseamnă că virusul rămâne predominant în societate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Marea Britanie modifică aplicaţia Covid-19. Numărul alertelor pentru autoizolare va fi redus