Marea Britanie vrea să afle cât mai repede ce mutații Covid ajung în țară. Toți pasagerii internaționali, testați mai des

De Cristian Ionescu.
Publicat: 09.02.2021, 10:40.
Actualizat: 09.02.2021, 10:51

Marea Britanie analizează posibilitatea de a testa mai rapid toate sosirile internaționale, pe măsură ce se răspândesc variantele de coronavirus.

Marea Britanie își îndreaptă atenția către pasagerii internaționali

Profimedia

Marea Britanie anunță testări mai dese pentru pasagerii internaționali

Marea Britanie vrea să testeze cât mai repede toate persoane care au sosit din străinătate, pentru a se apăra împotriva noilor variante ale virusului, a declarat marți un ministru, citat de Reuters. Astfel, toate sosirile internaționale ar trebui să fie testate pentru COVID-19 în a doua și a opta zi de autoizolare.

"Ne uităm în permanență la perfecționarea abordării noastre la frontieră pur și simplu pentru că există riscul ca noi variante să vină din alte țări din întreaga lume. Până nu vom vaccina pe toată lumea și nu vom identifica o modalitate de a putea actualiza vaccinul pentru a face față noilor provocări, trebuie să fim atenți cu privire la călătoriile internaționale", a declarat secretarul de mediu George Eustice pentru Times Radio.

Companiile aeriene au fost îngenunchiate de pandemie, restricțiile de călătorie forțând branduri cu o creștere rapidă, precum Norwegian, să lupte pentru supraviețuire, în timp ce nume consacrate precum British Airways au făcut tăieri masive și au concediat mii de angajați.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.