Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Marea paradă a navelor cu pânze a avut loc în Amsterdam

Festivalul navelor cu pânze de la Amsterdam s-a bucurat, în acest an, de un succes peste orice aşteptări: aproape 2.300.000 de spectatori în cinci zile.

de Redactia Observator

la 25.08.2015 , 08:03

Festivalul navelor cu pânze de la Amsterdam s-a bucurat, în acest an, de un succes peste orice aşteptări: aproape 2.300.000 de spectatori în cinci zile. 

Timp de cinci zile, Amsterdam a fost capitala nautică a întregii lumi. În portul oraşului au acostat impunătoare nave cu pânze din ţări ca Rusia, Columbia, Peru sau Germania; în total, 50 de corăbii.

Festivalul nu ar fi putut avea loc fără eforturile depuse de mii de voluntari. Unul dintre ei este Bob, pasionat de navigaţie, care şi-a pus barca la dispoziţia organizatorilor.

Vezi și

Aşa se încheie cel mai mare eveniment nautic din lume. 50 de veliere mari şi alte mii de ambarcaţiuni părăsesc Amsterdamul sub privirile a sute de mii de oameni.

Prima ediţie a avut loc în 1975, când Amsterdam a sărbătorit 700 de ani de existenţă. Evenimentul a fost atât de popular încât organizatorii au decis să îl ţină la fiecare 5 ani. La actuala ediţie, desfăşurată pe o vreme splendidă, numărul spectatorilor a fost cu 600.000 mai mare decât în 2010. Un succes calificat de primărie drept "fantastic".

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » Marea paradă a navelor cu pânze a avut loc în Amsterdam