Antena Meniu Search
x

Muzica, vinul şi caii! Ce au în comun marile pasiuni ale tenorului Andrea Bocelli

Muzica, vinul şi caii sunt marile pasiuni ale lui Andrea Bocelli, despre care a vorbit deschis într-un interviu exclusiv pentru Observator. Celebrul tenor italian ne-a primit în locuința lui din Toscana, dar și în localitatea natală acolo unde împreună cu familia produce vinurile care-i poartă numele.

Vezi și

Muzica, vinul şi caii sunt marile pasiuni ale lui Andrea Bocelli, despre care a vorbit deschis într-un interviu exclusiv pentru Observator. Celebrul tenor italian ne-a primit în locuința lui din Toscana, dar și în localitatea natală acolo unde împreună cu familia produce vinurile care-i poartă numele.

Liniștea din locuința impunătoare din Forte dei Marmi e alungată de notele pianului de lângă fereastră. Andrea ne cântă de bun venit. În Toscana însă, nu doar muzica ci și liniștea e un spectacol. În mijlocul naturii, printre coline, Bocelli a creat Teatro del Silencio.

Andrea Bocelli

"Ideea i-a venit unui arhitect din Lajatico, orasul meu natal, care a vorbit imediat cu fratele meu si impreuna am realizat aceasta nebunie."

E locul în care odată pe an vin zeci de mii de oameni din toate colțurile lumii.

Andrea Bocelli

"Ofera un spectacol al linistii si al naturii 364 de zile pe an si doar intr-o singura zi prinde viata, se transforma intr-un soi de teatru unic in cadrul caruia incercam sa cream muzica buna."

Cei care-i vor savura muzica la concertul de anul acesta vor păși pentru prima dată și în muzeul dedicat artistului. Fiul cel mare al tenorului, Amos, ne arată în premieră încăperile pline de amintiri. Tot acolo se află și primele instrumente ale artistului.

Amos Bocelli, fratele lui Andrea

"Nu-si permitea instrumente prea bune, asa ca asta e ce inca mai avem din copilaria lui. Acesta a fost inceputul. Multe s-au schimbat de atunci si sunt bucuros sa spun asta."

Apoi Amos îmi împărtășește cea mai emoționantă amintire a tatălui său.

Amos Bocelli, fratele lui Andrea

"Bunica mea spune ca singurul mod in care il putea opri din plans atunci cand era mic era sa-i lasa sa asculte muzica. Asta e foarte emotionant! Este, de fapt, modul in care bunica mea a realizat ca el are o mare, mare pasiune pentru muzica."

Dar muzica nu este singura pasiune a lui Bocelli. Îmi povestește cu bucurie despre vinurile pe care familia lui le produce de câteva generații încoace.

Andrea Bocelli

"Familia mea produce dintotdeauna vinuri pentru ca am avut pamanturi. Insa mai apoi eu si fratele meu am preluat aceasta afacere am incercat sa transformam vinul nostru intr-un produs superior."

Așa l-am cunoscut pe Alberto, fratele mai mare al tenorului, cel care se ocupă de producția vinurilor Bocelli.

Alberto Bocelli, fratele lui Andreea

"Am decis impreuna cu Andrea sa experimentam mai multe soiuri care s-au putut adapta in aceasta zona si suntem fericiti sa avem vinuri toscane dar si internationale. Calitatea e intotdeauna pe primul loc. Pentru ca facem vinul in primul rand pentru noi, pentru placerea noastra."

După întâlnirea cu Alberto, Andrea mi-a dezvăluit care e vinul lui preferat. Aflu însă că muzică și vinul nu merg mână în mână.

Andrea Bocelli

"Se spune ca vinul te face sa canti. Problema e ca te face sa canti prost. De aceea e bine sa fie consumat cu masura."

Și nici marea pasiune pentru cai nu se leagă în vreun fel de muzică.

Andrea Bocelli

"Caii au fost primii mei prieteni. Am avut primul meu cal la varsta de 8 ani. A fost dorinta bunicului meu inainte de a ne parasi. Si-a exprimat aceasta dorinta de a-mi darui un cal si atunci imediat dupa moartea lui, tatal meu mi-a daruit primul meu cal. Si din acea zi a fost iubire."

Are nu mai puțin de 8 cai pe care i-am vizitat la mica lui herghelie din Lajatico. Girasol, un exemplar alb impecabil, ne-a făcut spectacol. E doar unul dintre caii pe care Bocelli îi călărește în timpul liber.

Și ce-a mai învățat Andrea Bocelli în cei aproape 60 de ani este să se bucure de viață cu un pahar de vin roșu în mână, călare pe un cal alb sau cântând la pianul de lângă fereastră. Pe 22 iunie tenorul italian va concerta în Piața Constituției din capitală iar pe 25 iunie la Cluj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Muzica, vinul şi caii! Ce au în comun marile pasiuni ale tenorului Andrea Bocelli