Antena Meniu Search
x

Marina Ovsyannikova, jurnalista rusă care a protestat în direct la TV față de război, condamnată de Moscova. În prezent trăieşte în Franţa

Jurnalista care a protestat în direct la TV la adresa invadării Ucrainei de către Rusia a fost condamnată la la opt ani și jumătate de închisoare, în absență, de către un tribunal din Moscova.

de Redactia Observator

la 04.10.2023, 13:35

Jurnalista care a protestat pentru invaziei rusești în direct la TV, condamnată la 8,5 ani de închisoare
Jurnalista care a protestat pentru invaziei rusești în direct la TV, condamnată la 8,5 ani de închisoare - Profimedia

Tribunalul Basmanny din Moscova a condamnat-o pe Marina Ovsyannikova, care nu locuiește în prezent în Rusiei, pentru răspândirea de „informații false” despre armata rusă asupra. Potrivit publicației independente de știri Sota, tribunalul i-a interzis jurnalistei să mai folosească rețelele de social media timp de patru ani, potrivit The Moscow Times.

Marina Ovsyannikova, condamnată la 8 ani și jumătate de închisoare

Marina a devenit cunoscută în Rusia și în multe alte țări, după ce a organizat un protest la televiziunea de stat din Rusia, intrând în direct la postul unde era angajată cu o pancartă anti-război, în martie 2022. Femeia în vârstă de 43 de ani a fost reţinută şi amendată de o instanţă din Rusia şi a ajuns pe prima pagină a ziarelor din lume. Potrivit publicațiilor locale, aceasta s-ar afla în prezent în Franța.

În august 2022, autoritățile au plasat-o în arest la domiciliu pentru că a răspândit „informații false” despre Forțele Armate Ruse, după ce ea a ridicat pancarta pe care scria: „Câți copii mai trebuie să moară [în Ucraina] înainte să te oprești?”

De atunci, ea a fugit din țară și a fost inclusă pe lista federală de căutați a Rusiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Marina Ovsyannikova, jurnalista rusă care a protestat în direct la TV față de război, condamnată de Moscova. În prezent trăieşte în Franţa