Antena Meniu Search
x

Video Marmota Phil a prezis că iarna va dura încă şase săptămâni. Cât de corecte sunt predicţiile

Încă şase săptămâni de iarnă: aceasta este previziunea pe care a făcut-o Phil! Celebra marmotă a ieşit ieri dimineaţă din vizuina sa, şi-a văzut umbra. Conform tradiţiei, asta înseamnă că iarna va continua în Statele Unite. Phil şi prietenii săi fac predicţii meteorologice încă din 1887. În Florida, un melc de mare a făcut aceeaşi previziune, tot după ce şi-a văzut umbra. 

de Redactia Observator

la 03.02.2023, 08:37

Vezi și

În fiecare an, de Ziua Marmotei, membrii Clubului Cârtiţei din Pennsylvania pleacă în pelerinaj către casa oficială a lui Phil. Acolo, aşteaptă ca marmota să-şi părăsească vizuina şi să facă predicţiile meteorologice. Legenda spune că dacă Phil îşi vede umbra, iarna va mai dura încă şase săptămâni, iar dacă nu, primăvara din acel an va fi una timpurie. 

''Văd o umbră pe scenă. Indiferent cum o măsori, vor fi încă şase săptămâni de vreme de iarnă!''

Teoria spune că iarna ar trebui să se încheie odată cu echinocţiul de pe 20 martie. Marmota Phil nu ţine cont de asta şi, deşi nu este tocmai un meteorolog, predicţiile sale sunt aşteptate cu nerăbdare în fiecare an. Phil n-a avut însă mereu dreptate. Centrul Naţional pentru Informaţii despre Mediu spune că, în ultimii zece ani, animalul a ghicit vremea în numai 40 la sută din cazuri. Phil nu este însă singurul meteorolog din lumea animalelor. Aceeaşi previziune a făcut-o şi un melc de mare. 

''A fost nevoie de mulţi ani de antrenamente ca acest melc de mare să devină o "moluscă-meteorolog" şi credem că are un dosar perfect până acum.''

Ziua Marmotei este sărbătorită în fiecare an pe doi februarie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Marmota Phil a prezis că iarna va dura încă şase săptămâni. Cât de corecte sunt predicţiile