Antena Meniu Search
x

Mărturia unei românce, scăpată teafără în urma cutremurului din Turcia: "Nu avem gaz sau caldură. Dormim în maşină şi mâncăm la spital"

O româncă aflată în Turcia, Mirela Gultekin, a povestit, joi, la Prima News, că încă sunt scoşi oameni de sub dărămături, precizând că în Gaziantep, oraşul în care locuieşte, au fost scoşi trei oameni vii de sub dărâmături, în cursul zilei de joi. Ea a menţionat că nu există gaz, nici căldură, oamenii dorm în maşină şi mănâncă la spital, notează news.ro.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 09.02.2023, 12:31

Mărturia unei românce, scăpată teafără în urma cutremurului din Turcia: "Nu avem gaz sau caldură. Dormim în maşină şi mâncăm la spital"

“Sunt în Gaziantep, unul dintre oraşele care a fost afectat foarte tare de aceste două cutremure. Astăzi este un pic mai linişte, dar o linişte nu neapărat în sensul bun al cuvântului. Încă se scot oameni de sub dărâmături, sunt unele miracole, chiar astăzi s-au scos din Gaziantep trei oameni vii de sub o dărâmătură, dar nu se ştie care este situaţia fizică pentru că mulţi care sunt scoşi în viaţă, dar decedează la spital din cauza traumelor fizice pe care le au”, a povestit Mirela Gultekin, la Prima News.

Oamenii ar vrea să se întoarcă în casele lor, dar nu căldură sau gaze

Ea a menţionat că oamenii ar dori să se întoarcă în locuinţe lor, dar acestea nu au căldură.

“Nu avem gaz, nu avem căldură. Toată lumea aşteaptă să se întoarcă în casele care mai sunt în picioare, cu toate că nu au venit echipe de specialitate să vadă dacă casele pot fi locuite. Lumea, după atâtea nopţi dormite în maşină, ca şi mine, am vrea să luăm riscul ăsta, am vrea să mergem acasă, dar nu este cald. Azi noapte au fost minus 5 grade, pe zi sunt în jur de 2 grade. Este foarte frig şi lumea stă în diverse adăposturi, noaptea doarme în maşină. Vrem să se dea drumul la gaz. Dar faptul că a fost afectată conducta de gaz, se lucrează la ea şi se zvoneşte că mâine s-ar da drumul la gaz, dar nu este nimic sigur”, a mai afirmat românca din Turcia.

Ea a mai precizat că oamenii mănâncă la spital. “La o zi după cutremur am fost acasă să vedem cum se află blocul şi apartamentul. Pereţii sunt crăpaţi, blocul este în picioare. Pare că este destul de bine. Ne-am schimbat hainele, marţi, şi am venit la spital unde lucrează soţul meu. Stăteam pe scaune pentru că toate camerele erau ocupate cu pacienţi. Mâncăm la spital. Se dă mâncare nu numai pacienţilor, dar şi celor care au nevoie, poate veni oricine, i se va da mâncare şi apă. Mulţi oameni vor să revină acasă. Este a patra zi şi este greu”, a mai declarat Mirela Gultekin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi cumpărat produse aproape de expirare, la preţ mai mic?

Observator » Stiri externe » Mărturia unei românce, scăpată teafără în urma cutremurului din Turcia: "Nu avem gaz sau caldură. Dormim în maşină şi mâncăm la spital"