Antena Meniu Search
x

Video Mărturii din infern: 10 oameni, printre care 5 copii, au murit în incendiul devastator din Lyon: ''Copilul meu este în stare de șoc''

Val de emoţie şi revoltă în Franţa. 10 oameni, printre care cinci copii, au murit la Lyon, într-un incendiu violent care le-a cuprins blocul. 14 locatari au fost internaţi cu răni grave. Francezii sunt furioşi. 70 de pompieri au fost trimişi la locul tragediei şi, în ciuda acestei mobiliări, există multe victime. 

de Redactia Observator

la 16.12.2022, 21:36

Vezi și

Flăcările au izbucnit în blocul de la periferia Lionului la trei dimineaţă, când locatarii dormeau adânc. Focul a pornit de la parter şi s-a ridicat rapid. Pompierii au ajuns în opt minute de la apel, dar au găsit tot blocul în flăcări. 

Gérald Darmanin, ministru de Interne: În primul rând, am vrut să sprijinim familiile îndoliate, care au rude rănite sau care încă încearcă să afle ce s-a întâmplat cu familiile lor în această clădire. Au reușit să salveze 15 persoane, asumându-și riscuri uriașe pentru propria viață, urcând pe clădire prin exterior, deoarece era imposibil de intrat din interior, și salvând, până la etajul 7, copii, bebeluși.

Mărturii emoţionante din infern

Copiii care au pierit în fum şi foc au între 3 şi 15 ani. Medicii îi îngrijesc acum pe supravieţuitori, dar se tem pentru viaţa a patru adulţi, care au arsuri întinse şi adânci. Mulţi dintre cei care au trecut prin iadul de foc au nevoie de ajutor ca să îşi revină din spaimă.

''Copilul meu este în stare de șoc, trebuia să meargă la şcoală, i-am spus să stea acasă. A trecut prin asta, a văzut fumul, e un copil de 10 ani."

Procurorii investighează cauza incendiului şi iau în calcul inclusiv o mână criminală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Mărturii din infern: 10 oameni, printre care 5 copii, au murit în incendiul devastator din Lyon: ''Copilul meu este în stare de șoc''