Masca de protecţie devine obligatorie inclusiv în aer liber pe întreg teritoriul Spaniei

De Andreea Anghel.
Publicat: 30.03.2021, 21:46.
Actualizat: 30.03.2021, 21:53

Purtarea măştii a devenit obligatorie pe întreg teritoriul Spaniei, chiar şi la o distanţă de 1,5 metri. Din mai 2020, masca este obligatorie în mijloacele de transport public, în spaţiile închise şi pe drumurile publice când nu era posibilă menţinerea distanţei de siguranţă de doi metri.

Măsura va intra oficial în vigoare miercuri, 31 martie

Masca de protecţie devine obligatorie inclusiv în aer liber pe întreg teritoriul Spaniei

Profimedia Images

Purtarea măştii a devenit obligatorie pe întreg teritoriul Spaniei, chiar şi la o distanţă de 1,5 metri. Regula se poate schimba doar pe plajă, notează Le Figaro.

''Este important ca cetăţenii să ştie acest lucru, nu am ajuns la o fază de relaxare şi nu ne putem permite în niciun fel să fim imprudenţi'', a spus purtătoarea de cuvânt a guvernului, Maria Jesus Montero.

Citește și:

De când va intra în vigoare măsura

Din mai 2020, masca este obligatorie în mijloacele de transport public, în spaţiile închise şi pe drumurile publice când nu era posibilă menţinerea distanţei de siguranţă de doi metri.

Masca în Spania este obligatorie la şcoală pentru elevii de la vârsta de şase ani, precum şi pentru mersul pe bicicletă. Persoanele care practică sport îşi pot scoate masca, dar numai dacă autorităţile regionale le permit acest lucru. Astfel, sportivii amatori trebuie uneori să se antreneze cu mască, conform reglementărilor impuse în regiunea lor.

Regula de purtare a măştii de protecţie afară pe întreg teritoriul Spaniei va intra oficial în vigoare miercuri, 31 martie. Amenzile pentru nepurtarea măştii pot ajunge la sume cuprinse între 600 şi 30.000 de euro dacă fapta este considerată o infracţiune gravă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.