Antena Meniu Search
x

Măsurile de prevenire a epidemiei de Ebola, contestate în SUA

Măsurile de prevenire a epidemiei de Ebola, adoptate în trei state federale americane, sunt contestate chiar de experţii medicali, dar şi de Casa Albă

Vezi și

Măsurile de prevenire a epidemiei de Ebola, adoptate în trei state federale americane, sunt contestate chiar de experţii medicali, dar şi de Casa Albă

Carantina obligatorie a fost impusă în statul New York după ce un medic, revenit din Guineea, unde tratase bolnavi de Ebola, a fost testat pozitiv pentru virus. Guvernatorii din New Jersey şi Illinois au luat decizii similare. Experţii spun, însă, că măsura îi penalizează, fără rost, pe americanii dispuşi să combată virusul chiar în Africa.

Prima persoană supusă carantinei obligatorii este o asistentă medicală din New Jersey, care s-a întors din Sierra Leone. Izolarea nu a oprit-o să dea interviuri telefonice pentru posturile de ştiri. Ea subliniază că nu prezintă simptome de Ebola, deci nu poate transmite virusul şi, prin urmare, carantina este inutilă. Pe deasupra, condiţiile în care este cazată sunt foarte rele.

Asistenta va contesta, în justiţie, plasarea ei în carantină. Disputa a alarmat şi Casa Albă care le-a cerut guvernatorilor din cele trei state să reanalizeze măsura. Preşedintele Obama a trimis în Africa o colaboratoare apropiată, ambasadoarea americană la ONU, pentru a stabili cum pot Statele Unite să ajute ţările lovite de epidemie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Măsurile de prevenire a epidemiei de Ebola, contestate în SUA