Antena Meniu Search
x

Video Meciul Belgia - Suedia a fost suspendat la pauză, după atacul terorist de la Bruxelles. Suedezii au refuzat să mai joace

Atac terorist în Bruxelles. Meciul Belgia - Suedia, din preliminariile Euro 2024, a fost suspendat după atacul armat de la Bruxelles, când mai mulţi suedezi au decedat. Jucătorii naționalei Suediei au refuzat să mai intre pe teren după primele 45 de minute. 

de Redactia Observator

la 16.10.2023, 23:44

meciul Belgia-Suedia
Meciul Belgia - Suedia a fost suspendat la pauză, după atacul terorist de la Bruxelles. Suedezii au refuzat să mai joace - Profimedia Images

Atacatorul și-a revendicat afilierea la Statul Islamic și s-a lăudat că îi va ucide pe "necredincioși". În discursul său foarte violent în limba arabă, postat pe internet, teroristul spune că a împușcat două persoane pentru "a-i răzbuna pe musulmani".

Suedezi omorâți de un terorist, în Bruxelles. Meciul Belgia-Suedia, întrerupt la pauză

Cel puţin doi suedezi au murit în urma atacului. Victimele erau suporteri care veniseră să îşi susţină echipa naţională împotriva Belgiei, în preliminariile EURO 2024, după cum a confirmat premierul belgian.

Incidentul a avut loc în centrul oraşului în jurul orei locale 19,00. La faţa locului au fost trimişi ofiţeri de poliţie şi a fost instituit un perimetru de securitate. O anchetă a fost deschisă şi este gestionată de Procuratura Federală pentru Terorism.

Meciul a fost întrerupt după ce s-a prelungit pauza (scor 1-1). Jucătorii suedezi au refuzat să reia jocul. Crainicul stadionului a cerut publicului să nu părăsească stadionul din motive de siguranţă. RTBF, care transmitea meciul, a trecut la o ediţie specială pentru a transmite ultimele informaţii despre atac.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Meciul Belgia - Suedia a fost suspendat la pauză, după atacul terorist de la Bruxelles. Suedezii au refuzat să mai joace