Antena Meniu Search
x

Medic despăgubit în instanță pentru efectele secundare grave ale unui medicament luat în 1999, în Italia

Un medic italian a fost despăgubit în istanță pentru efectele secundare grave ale unui medicament pe care l-a luat în 1999 împotriva colesterolului.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 11.05.2021, 10:45

Medic despăgubit în instanță pentru efectele secundare grave ale unui medicament luat în 1999, în Italia
Medic despăgubit în instanță pentru efectele secundare grave ale unui medicament luat în 1999, în Italia - Sean Gallup / Stringer via Getty Images

Curtea Supremă din Italia i-a dat câștig de cauză medicului, în procesul cu gigantul farmaceutic Bayer, dar nu se știe suma pe care o va primi.

Medicul italian a dezvoltat probleme musculare și respiratorii care au necesitat spitalizarea sa repetată, după ce a luat medicamentul Lipobay, în 1999, pentru a combate colesterolul, scrie ANSA.it.

Medicamentul Lipobay a fost retras de pe piață în 2001

Instanța de fond a descris medicamentul ca fiind „dăunător și defect” și a respins afirmația lui grupului Bayer conform căruia prospectul cu informații despre produs a dat suficient informații cu privire la posibilele efecte secundare.

Bayer a retras Lipobay de pe piață în 2001, al treilea cel mai vândut medicament din lume al grupului farmaceutic, după ce peste 100 de persoane care făceau tratament cu acest medicamente au murit, sau au suferit de probleme respiratorii, slăbiciune musculară sau de insuficienţă renală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Medic despăgubit în instanță pentru efectele secundare grave ale unui medicament luat în 1999, în Italia