Meniu LIVE
Search
x

Medvedev: "Dacă NATO atacă Crimeea începe Al Treilea Război Mondial. O catastrofă completă"

Un atac asupra peninsulei Crimeea de către un stat membru NATO ar putea echivala cu o declarație de război împotriva Rusiei, care ar putea duce la "Al Treilea Război Mondial", a declarat luni fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, relatează Reuters.

De Redactia Observator la 28.06.2022, 10:52

"Pentru noi, Crimeea este o parte a Rusiei. Și asta înseamnă pentru totdeauna. Orice încercare de a ataca Crimeea este o declarație de război împotriva țării noastre. Și dacă acest lucru este făcut de un stat membru NATO, aceasta înseamnă un conflict cu întreaga alianță nord-atlantică; un Al Treilea Război Mondial. O catastrofă completă", a declarat Medvedev pentru site-ul rusesc de știri Argumenty i Fakty. 

Medvedev, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a mai spus că, dacă Finlanda și Suedia se vor alătura NATO, Rusia îşi va întări granițele și ar fi "gata să ia măsuri de represalii”, iar asta ar putea include instalarea rachetelor hipersonice Iskander la frontieră.

Medvedev a devenit una dintre cele mai agresive voci de la Kremlin în ultimele luni, de când Rusia a invadat Ucraina. Recent, Medvedev a ameninţat şi România pe care o acuză că susţine aderarea Moldovei la Uniunea Europeană pentru a crea o nouă "Românie Mare''. Ministrul Afacerilor Externe consideră că declaraţiile lansate de fostul preşedinte Dmitri Medvedev arată frustarea Kremlinului şi fac parte din retorica şi propaganda falsă promovată de Moscova în regiune.

Medvedev, despre liderii UE care au vizitat Kievul: Iubitori de broaşte, cârnați şi spaghete care adoră să viziteze Kievul. Ceasul ticăie

Pe acelaşi subiect

După vizita celor patru lideri europeni în Ucraina, Iohannis, Macron, Scholz şi Draghi, la mijlocul lunii iunie, Medvedev a ieşit din nou la rampă. A catalogat întâlnirea de la Kiev ca fiind inutilă şi a lansat un val de ironii la adresa liderilor europeni.  

”Europenii iubitori de broaște, cârnați și spaghete adoră să viziteze Kievul. Fără niciun folos. Au promis Ucrainei integrarea în UE și obuziere vechi, au băut horilka și au plecat acasă cu trenul ca acum 100 de ani. Totul e bine. Cu toate acestea, nu va aduce Ucraina mai aproape de pace. Ceasul ticăie.”, a scris pe Twitter Dmitri Medvedev. 

Dmitri Medvedev: Acum nu avem nicio relație cu SUA. Sunt la zero absolut

În urmă cu o săptămână, vorbind despre posibilele negocieri pe tema tratatelor nucleare care ar putea avea loc în viitor, Medvedev a comentat: "Din punctul de vedere al unei persoane care a avut legătură directă cu START-3 şi l-a semnat în 2010, consider că e un moment inoportun pentru noi negocieri. Nu avem relaţii cu SUA acum. Sunt la zero absolut. Şi nu e cazul să le dezgheţăm azi. Nici să negociem cu ei, pentru moment. Lăsaţi-i să alerge, să se târască, să implore asta. Şi o vor aprecia ca pe o favoare specială".

Medvedev: Cine spune că în doi ani Ucraina va mai exista pe harta lumii?

Tot la mijlocul lunii iunie, Dmitri Medvedev a atacat iar Ucraina, de data aceasta implicând că țara va fi ștearsă de pe hartă, după informaţiile potrivit cărora Kievul intenționează să importe din Statele Unite gaz natural lichefiat. "Am văzut mesajul că Ucraina dorește să primească GNL (n. red  -  gaz natural lichefiat ) de la stăpânii ei de peste mări în cadrul Legii de împrumut și închiriere, cu plata în 2 ani pentru livrări. În caz contrar, iarna aceasta va îngheța pur și simplu. Doar o întrebare. Cine spune că în doi ani Ucraina chiar va mai exista pe harta lumii? Deși americanilor nu le pasă de asta – sunt atât de implicaţi în proiectul "anti-Rusia", încât restul este un fleac pentru ei",  a spus Medvedev într-un mesaj postat pe Telegram.

Iar la începutul lunii iunie, Dmitri Medvedev şi-a exprimat ura faţă de "degeneraţii" care vor "moartea Rusiei""Sunt întrebat adesea de ce postările mele pe Telegram sunt atât de dure. Răspunsul este că-i urăsc. Sunt nişte nenorociţi şi nişte degeneraţi. Ei ne vor moartea, a noastră, a Rusiei. Dar atât timp cât voi trăi, voi face totul pentru a-i face să dispară", a ameninţat pe Telegram fostul şef de stat, în vârstă de 56 de ani. Dmitri Medvedev nu spunea atunci și cine este ţinta acestor declaraţii.

Cu câteva zile înainte de această postare, a avertizat că Moscova va ataca orașele din vestul Ucrainei, dacă rachetele furnizate de SUA vor folosite pentru a lovi ținte pe teritoriul Rusiei. ”Călăreții Apocalipsei sunt deja pe drum”, ameninţa atunci Medvedev.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Medvedev: "Dacă NATO atacă Crimeea începe Al Treilea Război Mondial. O catastrofă completă"