Antena Meniu Search
x

Membrii familiei regale britanice nu vor purta uniforme militare la funeraliile prințului Philip, pentru a nu-l stânjeni pe Harry

Membrii familiei regale britanice vor încălca tradiția și nu vor purta uniforme la funeraliile prințului Philip pentru a nu-l stâjeni pe Harry. Ducele de Sussex și-a pierdut toate titlurile militare după ce a anunțat că renunță la atribuțiile regale, scrie The Guardian.

de Redactia Observator

la 15.04.2021, 16:29

Familia regală a Marii Britanii, la balconul Palatului Buckingham
Familia regală a Marii Britanii, la balconul Palatului Buckingham - Profimedia Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Harry riscă să fie singurul membru al familiei regale fără uniform, deși a servit armata britanică în Afghanistan. Potrivit protocolului regal, acesta trebuie să poarte haine civile, însă i se va permite să își afișeze medaliile, scrie The Guardian.

În trecut, Harry, în vârstă de 36 de ani, a purtat redingota regimentului său Blues and Royals, Cu toate acestea, după renunțarea la îndatoririle regale, el a fost forțat să renunțe la titlurile sale militare onorifice, inclusiv la cel de căpitan general al Marinei Regale, funcție deținută anterior de prințul Philip.

Decizia este o încălcare a tradiției pentru funeraliile regale și va contrasta cu prezența militară puternică care va fi expusă pentru a-i aduce un ultim onor ducelui de Edinburgh.

Familia regală britanică îşi va lua rămas bun de la prinţul Philip sâmbătă, în cadrul unor funeralii private, la Castelul Windsor. Doar 30 de persone vor fi prezente din cauza regulilor legate de pandemia de Covid-19. 

Funeraliile vor avea loc la ora 15.00 ora locală, la Capela Saint-George de la Castelul Windsor. Aici, ducele de Edinburgh s-a stins "liniştit" vinerea trecută, la vârsta de 99 de ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Membrii familiei regale britanice nu vor purta uniforme militare la funeraliile prințului Philip, pentru a nu-l stânjeni pe Harry