Antena Meniu Search
x

Anchetă într-un oraş din Italia, după ce un bărbat a scris mai multe mesaje de ură împotriva românilor

Autorităţile dintr-un oraş italian au identificat, în timpul patrulării de noapte mai multe mesaje care instigă la ură, scrise pe zidurile mai multor clădiri.

Mai multe mesaje de ură împotria românilor, romilor şi a homosexualilor au apărut pe clădirile dintr-un oraş din Italia - Sursă: luccaindiretta.it

Autorităţile dintr-un oraş italian au identificat, în timpul patrulării de noapte mai multe mesaje care instigă la ură, scrise pe zidurile mai multor clădiri. Rândurile scrise pe pereţi vizau români, homosexuali şi persoane de etnie romă.

"În foc cu românii, romii şi homosexualii", este doar unul din mesajele scrise pe zidurile mai multor imobile din oraşul Viareggio.

Mesajele, afişate în aproape tot oraşul au creat un val de indignare pentru italieni, iar autorităţile au demarat o operaţiune de amploare pentru a-l prinde pe autor.  

După o razie în patru mari zone ale oraşului şi urmărirea imaginilor de pe camerele de supraeghere, poliţiştii au reuşit să îl prindă pe făptaş: un bărbat sub influenţa băuturilor alcoolice, care şi-a recunoscut faptele în cele din urmă.

"Să ardă în flăcări homosexualii", a fost un alt mesaj scris de italian pe clădirile din oraş.

Iar mesajele de instigare la ură nu s-au oprit aici. Italianul a scris şi mesaje pentru persoanele de culoare, însoţite de svastica, simbol al nazismului.

Odată reţinut de poliţişti, bărbatul şi-a recunoscut faptele şi a încercat să se justifice declarând că era băut şi drogat în momentul în care a scris mesajele pline de ură.

Imaginile de pe camerele de supraveghere stradală arată însă că bărbatul nu ar fi fost singur. Poliţiştii au surprins mai multe autoturisme suspecte pe camere şi cer ajutorul procuraturii pentru a identifica proprietarii maşinilor.

Bărbatului i s-a făcut dosar penal pentru vandalizarea clădirilor şi incitare la ură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Anchetă într-un oraş din Italia, după ce un bărbat a scris mai multe mesaje de ură împotriva românilor