Antena Meniu Search
x

Video Meteorit surprins de camerele de supraveghere, în SUA. Fenomenul a încins spiritele pe internet

Un meteorit care a luminat cerul în estul Statelor Unite a fost surprins de camerele de supraveghere ale mai multor locuinţe.

de Redactia Observator

la 21.10.2021, 14:44

Vezi și

Fenomenul a încins spiritele pe internet unde unii internauţi susţin că meteoritul ar fi fost de fapt un fragment dintr-o rachetă sau dintr-un satelit. Specialiştii contrazic teoriile conspiraţiei şi spun că fenomenul s-a produs datorită ploii de meteori numită Orionide, care are loc în această perioadă a anului. 

Orionidele se întâmplă în fiecare octombrie, când Pământul trece prin nori de resturi cosmice și deșeuri lăsate în urmă de Cometa Halley, care face o călătorie prin sistemul solar interior la fiecare 76 de ani. Chiar dacă luna plină spală majoritatea orionidelor în acest an, acești meteori se mișcă cu o viteză extrem de rapidă de aproximativ 147.000 de mile pe oră (66 de kilometri pe secundă), ceea ce înseamnă că lasă trasee mai lungi și mai persistente care le pot ușura a repera. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Meteorit surprins de camerele de supraveghere, în SUA. Fenomenul a încins spiritele pe internet