Antena Meniu Search
x

Mexic se pregătește pentru uraganul Roslyn. Meteorologii anunță furtuni violente, inundații și alunecări de teren

Orașele de-a lungul coastei Pacificului a Mexicului se pregătesc pentru puternicul uragan Roslyn, pe fondul avertismentelor că ar putea aduce furtuni și inundații periculoase.

de Maria Dogaru

la 25.10.2022, 22:01

Meteorologii anunță furtuni violente, inundații și alunecări de teren
Mexic se pregătește pentru uraganul Roslyn - Profimedia

Furtuna de categoria 4, cu vânturi de până la 209 km/h, va atinge pământul probabil în vestul statului Nayarit duminică dimineață, a anunțat Centrul Național pentru Uragane al SUA (NHC). Autoritățile au fost ocupate cu pregătiri de ultim moment. Nayarit găzduiește mai multe stațiuni populare, relatează BBC.

Autoritățile din Nayarit, Jalisco și alte câteva state au înființat adăposturi

Se așteaptă ca valuri de furtună periculoase să producă inundații de coastă semnificative”, a spus NHC, duminică, 23 octombrie. Acesta a avertizat, de asemenea, că există riscul de alunecări de teren în zonele afectate.

Autoritățile din Nayarit, Jalisco și alte câteva state au înființat adăposturi. Sezonul uraganelor din Mexic durează, de obicei, din iunie până în noiembrie, afectând atât coastele Pacificului, cât și cele ale Atlanticului. În mai, 11 persoane au fost ucise după ce uraganul Agatha a lovit sud-vestul statului Oaxaca.

Oamenii de știință de la serviciul meteorologic din SUA au prezis un sezon de uragane foarte activ pentru acest an, cu un număr peste medie de furtuni și uragane. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Mexic se pregătește pentru uraganul Roslyn. Meteorologii anunță furtuni violente, inundații și alunecări de teren