Antena Meniu Search
x

Video Migrația, pe lista scurtă de priorități a premierului britanic. Rishi Sunak anunță un nou pachet de legi prin care UK își va controla granițele

Cine soseşte ilegal în Marea Britanie, nu va putea să rămână, spune premierul Marii Britanii. Declaraţia a venit cu scurt timp înainte ca Marea Britanie să aprobe o lege care să oprească ambarcaţiunile cu migranţi din a intra ilegal în Regat. Rishi Sunak, premierul Marii Britanii, a spus, de asemenea, că a făcut din stoparea migraţiei ilegale una dintre cele cinci prorităţi ale politicii sale. Noua legislaţie va fi dezvăluită mâine, asta după ce, anul trecut, zeci de mii de oameni au traversat ilegal Canalul Mânecii. 

de Redactia Observator

la 06.03.2023, 08:06

Vezi și

Oricine soseşte ilegal în Marea Britanie nu va putea să rămână, a afirmat premierul britanic Rishi Sunak într-un interviu apărut în Mail on Sunday, înainte ca o nouă legislaţie pe această temă să fie stabilită săptămâna viitoare, relatează Reuters. Sub presiunea propriilor săi parlamentari de a găsi o soluţie la fluxul de migranţi care sosesc în Marea Britanie din Europa, premierul a făcut din oprirea ambarcaţiunilor mici una dintre cele cinci priorităţi cheie ale politicii sale.

"Nu vă înşelaţi, dacă veniţi aici ilegal, nu veţi putea ramâne", a precizat Rishi Sunak.

O nouă lege care să soluţioneze această problemă urmează să fie elaborată marţi, a relatat ziarul citat, după ce peste 45.000 de oameni au traversat Canalul Mânecii anul trecut. Anul trecut, fostul premier britanic Boris Johnson a convenit asupra unui acord pentru a trimite zeci de mii de migranţi, mulţi din Afganistan, Siria sau alte ţări care suferă din cauza războiului, la mai mult de 4.000 de mile (6.400 km), până în Rwanda.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Migrația, pe lista scurtă de priorități a premierului britanic. Rishi Sunak anunță un nou pachet de legi prin care UK își va controla granițele