Antena Meniu Search
x

Mii de persoane din Thailanda, rămase pe drumuri, după cele mai mari inundaţii din istoria ţării. Peste 4.000 de locuinţe au fost complet distruse

Mii de persoane au rămas fără case şi peste 4.000 de locuinţe au fost distruse în urma inundaţiilor din provincia Sukhithai din Thailanda. Dezastrul care a pornit de la creşterea nivelului râului Yom a afectat peste 16.000 de hectare de teren, relatează Agerpres.

de Redactia Observator

la 03.10.2023, 15:25

Mii de persoane din Thailanda, rămase pe drumuri, după cele mai mari inundaţii din istoria ţării. Peste 4.000 de locuinţe au fost complet distruse
Mii de persoane din Thailanda, rămase pe drumuri, după cele mai mari inundaţii din istoria ţării. Peste 4.000 de locuinţe au fost complet distruse - Profimedia

Peste 4.000 de locuinţe din provincia thailandeză Sukhothai au fost afectate de inundaţii, au anunţat marţi autorităţile, care se aşteaptă la noi intemperii în plin sezon ploios, transmite AFP.

Mii de persoane au rămas pe drumuri 

Aproximativ 4.300 de case şi 5.000 de persoane au avut de suferit de pe urma creşterii nivelului râului Yom, a declarat pentru AFP Centrul pentru gestionarea dezastrelor naturale din provincia Sukhothai.

Cel puţin 16.000 de hectare de teren agricol au fost inundate, potrivit aceleiaşi surse.

Pe acelaşi subiect

În imaginile surprinse la faţa locului pot fi văzute sate şi câmpuri acoperite de ape maronii.

Autorităţile încearcă să pompeze apa pentru a limita pagubele din regiune, nu departe de templele din Sukhothai incluse în patrimoniul mondial UNESCO.

Cele mai mari inundaţii din istoria Thailandei

"Inundaţiile de anul acesta sunt cele mai grave din istorie. A plouat patru zile la rând, a declarat un locuitor afectat din districtul Si Samrong, intervievat de postul public Thai PBS.

De la sfârşitul lunii septembrie, inundaţiile, recurente în această perioadă a anului din cauza ploilor abundente, au afectat aproximativ 28 de provincii din regat şi peste 15.000 de locuinţe, potrivit Serviciului naţional pentru prevenirea şi managementul dezastrelor naturale.

Capitala Bangkok, situată pe malul râului Chao Phraya, se pregăteşte la rândul său pentru ploile prognozate pentru zilele următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Mii de persoane din Thailanda, rămase pe drumuri, după cele mai mari inundaţii din istoria ţării. Peste 4.000 de locuinţe au fost complet distruse