Antena Meniu Search
x

Video Mii de zboruri anulate și haos pe aeroporturi din cauza grevei din Germania. Mulți români sunt afectați: "Așteptăm de 6 ore"

Peste 2.300 de zboruri şi aproape 300 de mii de pasageri sunt afectaţi de greva celor care lucrează în aeroporturile din Germania. Protestele angajaţilor coincid cu debutul Conferinței de Securitate de la München, la care sunt aşteptaţi peste 40 de șefi de stat și 60 de miniștri. Printre oficialii afectați este și Bogdan Aurescu, şeful diplomaţiei de la Bucureşti, care urmează să participe la conferință.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 17.02.2023, 21:44

Vezi și

Cel mai mare transportator aerian din Germania a anulat peste 1.300, şi asta doar în cele mai aglomerate hub-uri ale sale: Frankfurt și Munchen. În total însă, au fost afectate curse din şapte aeroporturi. Personalul de la sol şi cel de securitate aeronautică cer salarii şi bonusuri mai mari pentru cei care lucrează de sărbători sau în turele de noapte.

Mathias Venema, sindicat Verdi: Cererea este de cel puţin 10,5%, însă minimum 500 de euro. Şi va mai fi o rundă de negocieri săptămâna viitoare la Potsdam, unde ne așteptăm să ni se prezinte o ofertă care să fie și negociabilă.

Sunt şi în România pasageri afectaţi de protestele sindicaliştilor.

Alex Prunean, reporter Observator: Pe aeroportul din Cluj, patru curse cu plecare spre Munchen şi spre Frankfurt au fost anulate. Pasagerii au fost anunţaţi din timp, dar pasagerii care aveau în Germania doar escală au venit oricum în aeroport pentru a căuta soluţii astfel încât să nu piardă zborurile de legătură.

Pe acelaşi subiect

Oamenii spun că nu ştiau despre întreruperile de zbor.

"Aşteptăm de şase ore, nu primim răspuns, să vedem ce putem face", a spus un călător. "Ne-au spus să aşteptăm", a adăugat acesta.

Printre cei afectaţi de greva din Germania a fost şi ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu care era aşteptat la Conferinţa de Securitate de la Munchen. Pentru a ajunge la destinaţie, a fost nevoit să schimbe avionul şi să meargă cu maşina.

Grevă este şi în Marea Britanie, dar și-n Italia

Grevă este şi în Marea Britanie. Poliţiştii de frontieră şi-au întrerupt activitatea, aşa că sunt probleme la intrările portuare din Regatul Unit. Este vinerea neagră şi în transportul din Italia. Angajaţii transportului public local din Roma au întrerupt munca, iar protestele afectează şi alte oraşe, inclusiv Milano, Torino şi Napoli.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Mii de zboruri anulate și haos pe aeroporturi din cauza grevei din Germania. Mulți români sunt afectați: "Așteptăm de 6 ore"