Antena Meniu Search
x

Ministerul Sănătăţii al Hamas publică o listă de aproape 7.000 de palestinieni ucişi în Fâşia Gaza, după ce Washingtonul spune că nu are încredere în bilanţurile sale

Război Israel - Hamas. Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza, teritoriu controlat de mişcarea islamistă Hamas, a publicat joi un document de 212 pagini care conţine, potrivit acestuia, numele şi codurile numerice personale a circa 7.000 de palestinieni ucişi în timpul bombardamentelor israeliene din Gaza, lansate ca represalii la atacul Hamas din 7 octombrie din Israel, relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

de Redactia Observator

la 26.10.2023, 22:35

Ministerul Sănătăţii al Hamas publică o listă de aproape 7.000 de palestinieni ucişi în Fâşia Gaza, după ce Washingtonul spune că nu are încredere în bilanţurile sale

Ministerul a publicat lista după ce preşedintele american Joe Biden şi armata israeliană au pus sub semnul întrebării cifrele privind victimele atacurilor aeriene israeliene publicate de autorităţile din Gaza. Lista conţine numele, sexul, vârsta şi numărul de identificare ale persoanelor ucise de la începutul atacurilor israeliene pe teritoriul palestinian. Ministerul a afirmat că aşteaptă verificarea identităţii altor 281 de corpuri.

Joe Biden declarase că nu are încredere în raportările făcute de Hamas

Întrebat despre numărul morţilor în conflict, preşedintele american a spus că "nu are încredere" în cifrele furnizate de Hamas, care controlează Gaza. "Sunt sigur că au fost ucişi oameni nevinovaţi şi acesta este preţul plătit când porneşti un război. Însă nu am încredere în cifrele oferite de palestinieni", a mai spus el.

"Administraţia americană s-a îndepărtat de toate standardele etice, umanitare şi de valorile fundamentale ale drepturilor omului pentru a deveni purtătorul de cuvânt al ocupantului (Israel) şi a pus la îndoială cu îndrăzneală veridicitatea bilanţurilor anunţate", a afirmat Ministerul Sănătăţii din Gaza, care a decis, prin urmare, "să dezvăluie lumii întregi detaliile şi numele, astfel încât adevărul să fie cunoscut".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Joi, Ministerul Sănătăţii din Gaza a anunţat, citat de AFP, că 7.028 de persoane, printre care 2.913 copii şi 1.709 femei, au fost ucise şi 18.484 au fost rănite de la debutul bombardamentelor asupra Fâşiei, pe 7 octombrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Ministerul Sănătăţii al Hamas publică o listă de aproape 7.000 de palestinieni ucişi în Fâşia Gaza, după ce Washingtonul spune că nu are încredere în bilanţurile sale