Antena Meniu Search
x

Mișcarea surprinzătoare a armatei chineze: Ofițerii mai slab cotați sunt puși la comanda submarinelor nucleare

Ofițerii care ajung la comanda submarinelor chineze, exceptând inginerii, tind să aibă cele mai slabe rezultate la examenele de admitere. Acest lucru pare să indice o lipsă de încredere a conducerii marinei chineze în comandanții de nave, consideră analiștii militari occidentali.

de Redactia Observator

la 18.04.2024, 15:24

Mișcarea surprinzătoare a armatei chineze
Mișcarea surprinzătoare a armatei chineze - Ministerul Apărării din China

Deși sarcina de a comanda un submarin nuclear trebuie să le revină celor mai inteligenți și mai pregătiți comandanți, în marina chineză lucrurile stau diferit. Cu excepția inginerilor, ofițerii de la comanda submarinelor tind să provină din rândurile candidaților cu cele mai slabe note la examenele de admitere la instituțiile de învățământ superior ale armatei chineze.

Acest lucru sugerează că subofițerii din marina armatei chineze nu sunt cei mai buni și nici cei mai pregătiți pentru a face față unor situații critice, pe care le pot înfrunta echipajele submarinelor, relatează Business Insider.

Citeşte mai multe pe Spotmedia

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Mișcarea surprinzătoare a armatei chineze: Ofițerii mai slab cotați sunt puși la comanda submarinelor nucleare