Antena Meniu Search
x

Video Misiunea grea pentru Erdogan: Devastată de cutremure, Turcia are o inflație de 40% și o monedă care s-a prăbușit

Recep Erdogan a fost învestit, oficial, astăzi preşedinte al Turciei, pentru a treia oară. A depus jurământul în faţa Parlamentului şi a promis poporului democraţie şi prosperitate. După 20 de ani la conducerea ţării, trebuie să numească un guvern competent, care să rezolve o gravă criză economică. Inflaţia a sărit de 40%, iar lira, moneda naţională, s-a prăbuşit. 

de Redactia Observator

la 03.06.2023, 20:31

Vezi și

"Jur, pe onoarea şi demnitatea mea, în prezenţa măreţei naţiuni şi istorii turceşti că nu mă voi îndepărta de idealul ca oricine să beneficieze de drepturile şi libertăţile fundamentale". 

După jurământul din Parlament, Recep Tayiip Erdogan a depus o coroană de flori la mausoleul fondatorului Turciei Moderne, Mustafa Kemal Ataturk. A avut apoi sute de invitaţi, pentru o ceremonie la Palatul Prezidenţial. Printre ei, 21 de şefi de stat, 13 premieri, peste 40 de miniştri.

Din partea României, a participat ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. Au fost şi doi invitaţi simbolici, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care încearcă să îl convingă pe Erdogan să accepte Suedia în NATO şi premierul Armeniei. 

"Sultanul" Erdogan şi-a asigurat încă cinci ani în fruntea Turciei

În vârstă de 69 de ani, Erdogan a fost ales cu 52% din voturi, în al doilea tur. La precedentele alegeri, câştigase din primul tur de scrutin.

În această seară, preşedintele Erdogan va prezenta şi componenţa guvernului. Odată cu prezidenţialele au avut loc şi alegeri parlamentare, iar partidul său a format o coaliţie şi are majoritate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Misiunea grea pentru Erdogan: Devastată de cutremure, Turcia are o inflație de 40% și o monedă care s-a prăbușit