Antena Meniu Search
x

Misterioasa pată verde fluorescent: Ce s-a întâmplat de fapt cu apa din faimosul Grand Canal din Veneția

Autoritățile din Veneția au descoperit de ce apa din faimosul Grand Canal a devenit verde fluorescent. Testele făcute în laborator au arătat că în apă a ajuns un produs chimic, potrivit CNN.

de Redactia Observator

la 30.05.2023, 14:46

Misterioasa pată verde care a apărut duminică în faimosul Grand Canal din Veneția a fost cauzată de un produs chimic utilizat în mod obișnuit în construcțiile subacvatice pentru a ajuta la identificarea scurgerilor, susțin autoritățile de mediu.

Substanța nu este toxică, dar nu se știe cum a ajuns în apă. Agenția Regională pentru Mediu din Veneția (ARPAV) consideră că este puțin probabil să fie vorba de un accident deoarece în apă a ajuns o cantitate mare din produsul chimic. Pata verde a fost observată pentru prima dată duminică dimineață de localnici în apropierea Podului Rialto. Ulterior, pata a crescut acoperind o mare parte din suprafața apei.

Niciun grup nu și-a asumat responsabilitatea pentru acest act

Niciun grup nu și-a asumat responsabilitatea pentru acest act. Poliția investighează mai multe piste, fiind vizate și organizațiile de mediu. Alte rezultate ale testelor sunt așteptate în cursul acestei săptămâni, care ar putea ajuta la identificarea sursei poluării.

Nu este prima dată când Marele Canal din Veneția își schimbă culoarea. În 1968, artistul argentinian Nicolás García Uriburu a aruncat în apă un colorant pentru a atrage atenția asupra problemelor ecologice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Misterioasa pată verde fluorescent: Ce s-a întâmplat de fapt cu apa din faimosul Grand Canal din Veneția