Antena Meniu Search
x

Galerie foto Moartea misterioasă a Sabinei Boghici: Românca şi-a înşelat propria mamă furându-i tablouri de 137 milioane de euro. A plonjat de la etajul unei clădiri din Brazilia

Mister în jurul morţii Sabinei Boghici, fiica unui cunoscut colecţionar de artă român, Jean Boghici. Femeia de 49 de ani a plonjat de la etajul unei clădiri din Brazilia. În urmă cu un an a fost implicată într-un scandal de fraudă, când a furat de la propria sa mamă tablouri, bijuterii, în valoare de 137 milioane de euro.

de Monica Palade

la 20.09.2023, 14:03

Oamenii legii investighează moartea femeii şi iau în considerare mai multe ipoteze. Nu este exclusă nici sinuciderea pentru că aceasta ar fi lăsat şi o scrisoare soţiei sale, aflată în spatele gratiilor. Femeia de 49 de ani era anchetată pentru că ar fi orchestrat o înșelătorie de milioane de euro împotriva propriei sale mame.

A plonjat de la etajul 5

Sabine Boghici a căzut de la etajul cinci și a fost găsită la parterul clădirii, dar a murit din cauza rănilor, în Rio de Janeiro, Brazilia, pe 14 septembrie. Trei zile mai târziu, mama ei, Geneviève Boghici, în vârstă de 83 de ani, a mers la înmormântare, în ciuda suferinţei pe care prorpia sa fiică i-a pricinuit-o. Soția Sabinei, Rosa Stanesco Nicolau, nu a putut obține autorizația pentru a participa la înmormântare. În prezent, aceasta este arestată preventiv pentru presupusul rol în escrocheria împotriva soacrei sale.

Sabine, în vârstă de 49 de ani, era fiica regretatului şi cunoscutului colecţionar de artă Jean Boghici. Născut în România în 1928, a ajuns în Brazilia clandestin pe o navă franceză în 1948, după ce a fugit împreună cu prietenii săi evrei. El deținea una dintre cele mai importante colecții de artă din Brazilia din secolul al XX-lea și a murit în 2015 la vârsta de 87 de ani. Sabine a fost arestată în august anul trecut și a fost închisă împreună cu soția sa, înainte de a fi eliberată pe cauțiune în luna martie. Cele două urmau să se prezinte joi, 21 septembrie, la un nou termen de judecată.

Pe acelaşi subiect

Cum şi-a înşelat mama

Poliția a acuzat-o pe Sabine că a furat 16 tablouri din colecția răposatului ei tată, după ce acestea au fost moştenite de mama ei. Printre picturi s-au numărat lucrări ale artiștilor renumiți Tarsila do Amaral și Emiliano Di Cavalcanti. Cel puțin două dintre tablouri au ajuns în Argentina, potrivit presei locale, citată de Mirror. Poliția spune că Sabine și-a înșelat, estorcat, amenințat și chiar și-a agresat fizic propria mamă. Ea este acuzată că a înșelat-o pe Geneviève de peste 137 milioane de euro.

Poliția spune că Sabine a născocit planul împotriva mamei sale la începutul anului 2020. Genevieve a fost abordată de un presupus medium care a avertizat-o despre moartea iminentă a fiicei sale. Victima a fost apoi dusă mai apoi la două ghicitori, despre care poliția spune că au folosit informațiile personale furnizate de fiica ei pentru a-și înșela mama tulburată și a o convinge să transfere bani pentru a plăti „tratamentul spiritual”. În lunile care au urmat, poliția susține că suspecții au amenințat-o fizic pe Genevieve și că a fost ținută acasă luni de zile de fiica ei, legată și înfometată. Sabine și un complice care se dădea medium au început să ia opere de artă din casa femeii, susținând că picturile au fost blestemate cu energie negativă.

Avocatul Sabinei Hugo Novais a declarat: „Statul de prescripție este declanșat de deces și doar ceilalți indivizi implicați în caz continuă să se confrunte cu procesul legal”. Sabine avea peste 5.000 de urmăritori pe Instagram, unde s-a descris ca o actriță, model și cântăreață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Moartea misterioasă a Sabinei Boghici: Românca şi-a înşelat propria mamă furându-i tablouri de 137 milioane de euro. A plonjat de la etajul unei clădiri din Brazilia