Antena Meniu Search
x

Video Modernizarea bazei "Mihail Kogălniceanu" irită Rusia care promite că va sta cu ochii pe România. Putin afirmă că nu va ataca nicio ţară NATO, dar doborî avioanele F-16

Investiţiile de la baza militară Mihail Kogălniceanu irită Rusia, iar Putin joacă la două capete. Ministerul rus de Externe lansează ipoteza că România modernizează unitatea la cererea NATO, pentru un posibil conflict cu armata Moscovei. Putin anunţă că nu va ataca niciodată o ţară din Alianţă, dar lasă o portiţă deschisă pentru un nou război.

de Redactia Observator

la 28.03.2024, 19:54

Vezi și

Ministerul de Externe de la Moscova promite că va analiza atent situaţia de la Mihail Kogălniceanu. România investeşte două miliarde şi jumătate de euro pentru a transforma baza militară în cea mai mare unitate NATO de pe continent. Până în 2040, acolo vor putea fi cazaţi 10.000 de militari şi familiile acestora. Kremlinul a ameninţat ţara noastră în repetate rânduri şi din cauza bazelor de la Câmpia Turzii şi Deveselu.

Putin spune că nu atacă o ţară NATO, dar va doborî avioanele F-16

"O astfel de activitate este provocatoare, exacerbează tensiunea militară de-a lungul perimetrului granițelor ruse și creează amenințări la adresa securității Rusiei", scrie agenţia de presă Ria Novosti. Putin a alternat, apoi, ameninţările cu un ton aparent liniştitor. La adăpostul întunericului, a vizitat o bază militară aeriană de lângă Moscova. Camerele Kremlinului au filmat, ca din întâmplare, momentul în care le spunea soldaţilor că Europa nu are motive să se teamă de Rusia. "Declaraţiile lor că vom ataca Europa după Ucraina sunt pur şi simplu o prostie. Vor să îşi intimideze popoarele ca să mai scoată bani de la ei", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.

Putin a nuanţat apoi declaraţia paşnică. Rusia va ataca ţările NATO doar ca răspuns - dacă vor permite Ucrainei să lanseze atacuri cu avioane F-16 de pe teritoriile lor. "Avioanele F-16 pot să poarte arme nucleare, deci va trebui să luăm asta în considerare când vom plănuit acţiunile noastre de luptă", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei. Declaraţiile lui liniştitoare nu dau încredere, însă, Europei. Şeful armatei estoniene cere investiţii duble pentru a putea apăra ţara de o posibilă invazie a Moscovei. De altfel, seară de seară propagandiştii Kremlinului discută despre ţările care ar urma să fie atacate de armata rusă.

Peste noapte, Rusia a atacat Ucraina cu cinci rachete şi 28 de drone, cele mai multe interceptate de apărarea antiaeriană. Un alt raid aerian, de peste zi, a forţat-o pe primăriţa Parisului să se refugieze într-un buncăr din Kiev. În Crimeea, un avion de luptă Suhoi-35, mândria aviaţiei ruse, a fost doborât şi s-a prăbuşit în mare. Pe canalele de Telegram, localnicii au scris că aparatul a fost lovit chiar de apărarea antiaeriană a Moscovei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Modernizarea bazei "Mihail Kogălniceanu" irită Rusia care promite că va sta cu ochii pe România. Putin afirmă că nu va ataca nicio ţară NATO, dar doborî avioanele F-16