Antena Meniu Search
x

Video Moment emoţionat: Locuitorii din Berdeansk cântă imnul național în fața trupelor ruse de ocupație

Moment emoţionant pentru locuitorii oraşului ucrainean Berdeansk, ocupat temporar de trupele ruseşti, în cursul zilei de duminică. 

de Monica Palade

la 28.02.2022, 13:47

Vezi și

Oamenii s-au adunat în centrul oraşului şi au cântat imnul național în fața trupelor ruse de ocupație. Chiar dacă în faţa lor se aflau tancurile inamicilor, mulţimea i-a sfidat pe ruşi cu mult curaj cântând  imnul. 

Au ţinut să le transmită şi un mesaj că nu sunt doriţi în oraş. Trupele de ocupaţie s-au instalat în clădirea consiliului local. 

Împreună pentru oraşul lor

Orașul ucrainean Berdiansk a căzut în mâinile forțelor ruse, a anunțat primarul Alexander Svidlo pe Facebook. „Ne-au informat că toate clădirile administrative se află sub controlul lor și că preiau controlul asupra clădirii comitetului executiv”, a spus Svidlo, adăugând că toți membrii sediului operațional au părăsit clădirea.

Berdiansk este un mic oraș-port, cu aproape 100.000 de locuitori. Totadată, este un centru pentru exporturile de cărbune, cereale, ulei de semințe de floarea soarelui, fier și alte mărfuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Moment emoţionat: Locuitorii din Berdeansk cântă imnul național în fața trupelor ruse de ocupație