Antena Meniu Search
x

Video Momentul dramatic în care patru hoți dispar cu un seif de 750 de kilograme plin ochi cu ceasuri și bijuterii de lux, în Anglia

Acesta este momentul dramatic în care patru indivizi au fugit cu un seif de 750 de kilograme plin ochi cu bijuterii și ceasuri de lux, în valoare de aproape jumătate de milion de lire sterline, într-un Ford Focus, după o spargere într-o zonă „sigură” din Egham, în Marea Britanie.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.09.2021, 11:27

Momentul dramatic în care patru hoți dispar cu un seif de 750 de kilograme plin ochi cu ceasuri și bijuterii de lux, în Anglia
Momentul dramatic în care patru hoți dispar cu un seif de 750 de kilograme plin ochi cu ceasuri și bijuterii de lux, în Anglia - Captura YouTube

Raidul a avut loc puțin după miezul nopții, lunea trecută, banda de hoți devastând depozitul de bijuterii de lux situat în Meadlake Place, o zonă considerată ”sigură” a orașului Egham. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pentru că nu au putut pătrunde cu autoturismul în complexul care găzduia mai multe firme renumite, inclusiv Samsung, hoții și-au făcut drum printr-un parc alăturat, tăind gardurile ce blocau accesul, astfel încât să ajungă cu mașina în parcarea Meadlake Place Business Centre.

Pe acelaşi subiect

Hoții au pus la pământ o ușă de lemn de 300 de kilograme pentru a ajunge la depozitele de bijuterii

Înregistrările camerelor de supraveghere arată trei dintre bărbați, îmbrăcați în salopete, care zdrobesc ușile de sticlă pentru a pătrunde în clădire, apoi fug pe scările de evacuare până la primul etaj, unde au pus la pământ o ușă de lemn de 300 de kilograme, pentru a pătrunde în birourile firmei de bijuterii.

„Am cumpărat un seif de 750 kg pentru stocul nostru și, întrucât ne aflam într-un parc de afaceri închis, cu securitate 24 de ore pe zi, ne-am gândit că acest lucru ne va face impenetrabili. Hoții au folosit un ciocan pentru a ne sparge ferestrele și apoi au aruncat seiful de la etaj, în fața clădirii”, a spus Conor Thornton, co-fondatorul companiei. 

În seiful de 750 de kilograme se aflau ceasuri și bijuterii în valoare de 400.000 de lire sterline. Hoților le-a luat 11 minute să îl urce într-un Ford Focus, cu care au venit la spargere. Planul lor inițial de a-l încărca în portbagaj a fost abandonat deoarece, chiar și cu ajutorul unui cărucior, nu au putut să-l ridice. În cele din urmă, au reușit să-l împingă pe bancheta din spate a mașinii. 

Hoții au înghesuit seiful de 750 de kilograme într-un Ford Focus

Patronul companiei a declarat că a fost alertat de ceea ce s-a întâmplat abia după două ore de la spargere.

”Parcul de afaceri își încuie porțile noaptea, dar se pare că au ieșit în afara drumului, au tăiat două garduri din jurul complexului și așa au intrat”, a spus acesta. 

Hoții nu au furat doar seiful de 750 de kilograme, ci și 10.000 de lire sterline în numerar și cutii cu brățări în valoare de 20.000 de lire sterline.

„Este devastator pentru noi. Erau stocurile noastre iar asigurarea nu acoperă pierderea lor. Am crezut că vom fi în siguranță, deoarece parcul de afaceri părea atât de sigur, iar apoi, având un seif de 750 kg, am crezut că nimeni nu poate ieși cu asta”, a mai spus patronul companiei păgubite.

Până în prezent hoții nu ar fi fost prinși. Mailonline a contactat compania HubSpace Management, care este responsabilă de parcul de afaceri, dar au spus că nu au putut să comenteze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Momentul dramatic în care patru hoți dispar cu un seif de 750 de kilograme plin ochi cu ceasuri și bijuterii de lux, în Anglia