Antena Meniu Search
x

Momentul în care premierul Slovaciei, Robert Fico, este urcat în maşină după ce a fost împuşcat. VIDEO

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împuşcat şi se află în stare gravă la spital. Liderul de la Bratislava a fost atacat în timpul unei băi de mulțime după ce a ieşit de la o reuniune a Guvernului. Imagini surprinse la câteva secunde după atac şi publicate de presa slovacă arată cum premierul rănit este urcat într-o maşină iar atacatorul este reţinut. Politician populist, acesta este un opozant al sprijinului european pentru Ucraina.

de Redactia Observator

la 15.05.2024 , 16:53

Tentativa de asasinat a avut loc într-o localitate din centrul ţării. Potrivit martorilor, Robert Fico s-a îndreptat spre oamenii care îl salutau și atunci au fost trase mai multe focuri de armă asupra lui. S-a prăbuşit la pământ, iar gărzile de corp l-au ridicat şi l-a dus la maşina oficială.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Atentat în Slovacia. Premierul Robert Fico a fost împușcat, în timpul unei băi de mulțime

Vezi și

Potrivit presei locale, Robert Fico ar fi fost rănit în zona pieptului şi a abdomenului.  Conform postului de televiziune slovac TA3, au fost trase patru focuri de armă, un glonţ lovindu-l pe Fico în abdomen.  Un martor a declarat la rândul său că a auzit mai multe împuşcături şi a văzut cum un bărbat a fost reţinut de poliţie.

Pe acelaşi subiect

Președinta Slovaciei și toți liderii politici au condamnat ferm atacul armat asupra premierului. În vârstă de 58 de ani, Robert Fico este la al treilea mandat de premier. A revenit la putere anul trecut şi a mai fost premier în 2006-2010 și din nou, în  2012-2018. 

Premierul Robert Fico este pro-rus şi se opune sprijinului european pentru Ucraina

Premierul Robert Fico, un social-democrat, dar de orientare conservatoare şi apropiat de premierul ungar Viktor Orban, se află din octombrie anul trecut la conducerea unui guvern de coaliţie format din partidul său Smer-SD, încă un partid social-democrat, Hlas (Vocea), şi formaţiunea naţionalistă Partidul Naţional Slovac (SNS).

Robert Fico este un politician pro-rus, care în ultimii ani, a adoptat poziții mai dure față de Occident, a promis în repetate rânduri că va opri sprijinul militar pentru Kiev, a criticat sancțiunile impuse Rusiei și a amenințat că se va opune prin veto la invitarea Ucrainei să adere la NATO. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Stiri externe » Momentul în care premierul Slovaciei, Robert Fico, este urcat în maşină după ce a fost împuşcat. VIDEO