Antena Meniu Search
x

Momentul în care ruşii lovesc un alt aerodrom şi distrug un MiG-29. Ucrainenii şi aliaţii se tem că nu vor putea apăra avioanele F-16

Război în Ucraina. Ruşii au publicat imagini cu un atac de miercuri asupra unui alt aerodrom din Ucraina, unde susţin că au distrus un avion de luptă MiG-29. Este al doilea atac din această săptămână, după ce marţi au distrus şi avariat şase avioane de luptă Su-27 la o bază aeriană din regiunea Poltava, la 150 km de linia frontului. Atacurile au declanşat o dezbatere în Ucraina cu privire la capacitatea ţării de a-şi securiza aerodromurile înainte de livrarea aşteptată de avioane F-16.

de Redactia Observator

la 04.07.2024 , 12:41

Rusia a afirmat joi că a distrus un avion de luptă MiG-29 într-un atac asupra unei baze aeriene ucrainene din regiunea Dnipro, în zona central-estică a Ucrainei.

Potrivit Ministerului Apărării rus, avionul, precum şi alte echipamente şi vehicule care se aflau la baza din Dolghinţevo, au fost distruse de o rachetă balistică Iskander.

Ministerul rus a difuzat pe contul său de Telegram imagini menite să ilustreze această operaţiune.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Marţi, Rusia a afirmat că a distrus cinci avioane de luptă Su-27 la o bază aeriană din apropiere de Mirgorod, la circa 150 de km de frontiera rusă.

Ucraina va primi în curând primele avioane F-16

Aceste lovituri ruse asupra unor aerodromuri au loc în timp ce Ucraina aşteaptă cu nerăbdare livrarea de avioane de luptă F-16. Apărarea bazelor unde acestea vor fi staţionate este o provocare pentru ucraineni şi pentru aliaţii lor occidentali. 

Ucraina a cerut avioane de luptă de fabricaţie americană de tip F-16 de la începutul războiului, în februarie 2022, în contextul în care Rusia dispune de forţe aeriene cu mult mai puternice.

Aceste aeronave ar urma să permită securizarea spaţiului ucrainean ucrainean şi să susţină trupele la sol. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că are nevoie de 120-130 de avioane, dar state NATO i-au promis zeci de aparate şi antrenarea piloţilor ucraineni.

Guvernul olandez a transmis că "în curând" primele avioane de luptă F-16 vor fi livrate Ucrainei, dar nu a oferit detalii despre numărul de aeronave sau data exactă a livrării, din motive de securitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Credeţi că vor scădea cu mult ratele, după micşorarea dobânzii-cheie?
Observator » Stiri externe » Momentul în care ruşii lovesc un alt aerodrom şi distrug un MiG-29. Ucrainenii şi aliaţii se tem că nu vor putea apăra avioanele F-16