Antena Meniu Search
x

Momentul în care taxiul din Liverpool explodează, surprins de o cameră de supraveghere. Atacatorul voia să ajungă la o Catedrală

Un taximetrist a devenit erou în Marea Britanie după ce a prevenit un atentat terorist la o catedrală din Liverpool. A încercat să oprească maşina când şi-a dat seama că pasagerul are un dispozitiv suspect asupra sa. Atunci, bărbatul despre care se bănuieşte că a fost terorist a detonat bomba în automobil şi a murit pe loc. Taximetristul a scăpat ca prin minune, cu răni minore. Poliţia a arestat între timp patru complici.

de Redactia Observator

la 15.11.2021, 14:32

Taximetristul a oprit maşina în ultimul moment, apoi l-a blocat pe atacator în interiorul vehiculului
Taximetristul a oprit maşina în ultimul moment, apoi l-a blocat pe atacator în interiorul vehiculului - Captură Video

O bubuitură puternică a zguduit un cartier din Liverpool cu doar câteva secunde înainte ca Marea Britanie să menţină momentul de reculegere de Ziua Veteranilor. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere, se vede cum taximetrul încetineşte în parcarea unui spital, apoi sare în aer. Şoferul a scăpat ca prin minune şi a ieşit din autoturism înainte ca acesta să fie cuprins de flăcări. 

Taximetristul care a dejucat un atac

Iniţial, individul care a detonat bomba i-a cerut şoferului să îl ducă la o catedrală din centrul oraşului Liverpool, acolo unde zeci de familii si inclusiv veterani participau la ceremonia de comemorare a soldaţilor morţi în război. Din cauza traficului aglomerat, se răzgândeşte şi îi cere taximetristului să îl lase la un spital.

Cu câteva momente de a ajunge la destinaţie, taximetristul şi-a dat seama că pasagerul plănuieşte un atac atunci când a văzut bomba artizanală. A blocat uşile pe loc şi l-a împiedicat astfel să intre în spital. 

Pe acelaşi subiect

Serena Kennedy, şefa Poliţiei Merseyside: Analizăm mai multe ipoteze cu privire la ceea ce a cauzat explozia. Dar având în vedere la ceea ce s-a întâmplat, ca măsură de precauţie, poliţia antitero conduce ancheta cu ajutorul Poliţiei Merseyside. 

Taximetristul este văzut acum ca un erou în Marea Britanie. Principala ipoteză a anchetatorilor este cea a unui atac terorist. între timp, poliţia a arestat alţi trei complici. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Poliția declară că explozia din fața Maternităţii din Liverpool de duminică este un incident terorist. Luni a fost arestat un al patrulea bărbat, după ce ieri alte trei persoane au fost reţinute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Momentul în care taxiul din Liverpool explodează, surprins de o cameră de supraveghere. Atacatorul voia să ajungă la o Catedrală